Români care şi-au vândut fiica de 12 ani ca să-şi achite o datorie, judecaţi în Spania

Un român şi o româncă care şi-au vândut fiica minoră în Spania riscă acum să ajungă ani lungi după gratii pentru ceea ce au făcut.
(photos.com)

Şase persoane acuzate că au vândut o fetiţă româncă de 12 ani într-o căsătorie forţată riscă pedepse lungi cu închisoarea, scrie presa spaniolă.

Tribunalul Provincial din Cordoba îi va judeca în iunie pe acuzaţi, printre care se numără şi mama minorei, solicitându-i-se instanţei ca aceasta să execute 25 de ani de închisoare.

Cazul fetiţei românce de 12 ani vândută de părinţii ei din Cordoba într-o căsătorie forţată pentru a plăti o datorie şi ţinută apoi de "cumpărătorii" ei în La Coruña - de unde a fost eliberată de poliţie - va fi judecat în luna iunie a acestui an la Secţia a treia a Tribunalului Provincial din Cordoba.

Parchetul din Cordoba va aduce în boxa acuzaţilor şase inculpaţi pentru infracţiuni de trafic de persoane, căsătorie forţată, agresiune sexuală asupra unui minor sub 16 ani, abuz sexual şi o infracţiune de detenţie ilegală, pentru care inculpaţii riscă pedepse grele cu închisoarea.

Parchetul precizează în declaraţia scrisă, la care ABC a avut acces, că minora, care avea doar 12 ani, locuia în Cordoba cu mama sa, actuala inculpată, şi cu partenerul acesteia, care este de asemenea inculpat în acest caz. În primăvara anului 2021, mama minorei şi partenerul acesteia au contractat o datorie semnificativă faţă de alţi inculpaţi, pe care aceştia o revendicau insistent.

Întrucât mama minorei şi partenerul acesteia nu dispuneau de această sumă, au convenit ca minora să fie căsătorită după obiceiul lor cu un alt minor, nepotul inculpatului. Procurorul arată în declaraţia sa că mama minorei a acceptat înţelegerea pentru ca ea să îi plătească inculpatului suma pe care părinţii fetei o datorau pentru ca, la rândul lor, să o dea creditorilor lor, iar în schimb, odată celebrată căsătoria, i s-a impus minorei această căsătorie forţată. Ulterior, potrivit Parchetului, au avut loc şi alte evenimente care ar fi putut afecta libertatea sexuală a minorei şi care au făcut, de asemenea, obiectul acestei acuzaţii din partea Parchetului din Cordoba.

În document se precizează că, în cele din urmă, agenţi ai Brigăzii Provinciale a Poliţiei Judiciare din Cordoba au efectuat o percheziţie la casa în care se afla minora în Galicia, reuşind să o localizeze.

Pentru aceste fapte, Parchetul solicită 10 ani de închisoare pentru toţi inculpaţii, plus retragerea autorităţii părinteşti a mamei victimei faţă de fiica sa, precum şi doi ani şi şase luni de închisoare pentru infracţiunea de căsătorie forţată, în timp ce patru dintre cei şase inculpaţi, printre care se numără din nou mama minorei victimă a vânzării, riscă alţi 13 ani de închisoare, precum şi interdicţia de a se apropia de minoră. Doi dintre ceilalţi inculpaţi riscă încă zece ani şi şase luni de închisoare pentru infracţiunea de agresiune sexuală asupra unui minor sub 16 ani, la care se adaugă alţi şase ani de închisoare pentru infracţiunea de abuz sexual asupra unui minor sub 16 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne