România ar putea fabrica „imediat” bombe termobarice, dar trebuie o „comandă”, susţine ministrul Economiei

Florin Spătaru, ministrul economiei
Florin Spătaru, ministrul economiei (Epoch Times România)

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că România poate fabrica „imediat” bombe termobarice, doar că, până acum, nu s-au primit comenzi.

„Ea (bomba termobarică - n.r.) poate fi fabricată imediat. Avem capabilitatea necesară, avem echipamentele necesare, putem să o fabricăm, să intrăm în producţie imediat, dar avem nevoie de o comandă, bineînţeles.

Deocamdată nu am primit o astfel de comandă, dar săptămâna aceasta am avut prima întâlnire între reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerul Economiei pentru a găsi proiecte comune care pot fi dezvoltate pe termen scurt şi pe termen mediu”, a precizat Spătaru.

Reamintim că, la sfârşitul lunii aprilie, Spătaru susţinea că România este pregătită să fabrice pentru Ministerul Apărării Naţionale muniţie termobarică cu efect perforant:

„Am participat, astăzi, în poligonul Uzinei Mecanice Plopeni, la testarea loviturii perforante termobarice pentru AG-9, în vederea omologării prototipului industrial. Această etapă face parte din implementarea proiectului pentru fabricarea la nivel industrial a muniţiilor cu efect perforant termobaric destinate aruncătorului de grenade AG-9, prin transferul tehnologic de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie, la CN ROMARM SA”. Detalii aici.