România are un nou ministru la Fondurile Europene. Iohannis a semnat decretul

A doua zi după demisia lui Cristian Ghinea din fruntea Ministerului Fondurilor Europene, premierul Dacian Cioloş i-a şi găsit înlocuitorul, decizie care a primit undă verde de la preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dragoş Cristian Dinu în funcţia de Ministru al Fondurilor Europene, reiese dintr-un comunicat remis joi de Administraţia Prezidenţială.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 18:30, la Palatul Cotroceni.

În acelaşi timp, şeful statului a semnat şi decretul prin care a luat act de demisia lui Cristian Ghinea din fruntea Ministerului Fondurilor Europene, demisie prilejuită de intrarea tehnocratului în Uniunea Salvaţi România penru a candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Dragoş Dinu este specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene. Începând cu anul 2008, a fost expert internaţional şi naţional în domenii precum analiză funcţională, planificare strategică, politici publice, analiză şi dezvoltare instituţională. Din această calitate, a reprezentat instituţii internaţionale precum Banca Mondială sau UNICEF şi a coordonat şi implementat proiecte în instituţii publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia.

Începând cu luna mai 2016, a ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Rolul său în această echipă a fost concentrat pe procese majore şi actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autorităţilor de management pentru perioada 2014-2020 sau ridicarea şi închiderea condiţionalităţilor ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020.