România Curată: Cum se repară încrederea în Justiţie după abuzurile uriaşe din cazul Berbeceanu

Curtea Supremă de Justiţie din Moldova
Curtea Supremă de Justiţie din Moldova (publika.md)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie consideră că doar condamnarea la detenţie a călăilor fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu, mai poate repara încrederea în Justiţie, reiese din motivarea sentinţei prin care Instanţa Supremă i-a condamnat la închisoare pe anchetatorii comisarului. În schimb, instanţa l-a achitat pe comisar de acuzaţiile aduse abuziv.

Este demonstrat dincolo de orice îndoială că foştii procurori de la DIICOT Alba – Ioan Mureşan şi Nicolae Cean – şi poliţistul Alin Muntean au ştiut din capul locului că Traian Berbeceanu este nevinovat şi cu toate acestea au urmărit să-l incrimineze – este concluzia la care a ajuns Înalta Curte.

Anchetatorii lui Berbeceanu au denaturat adevărul şi au fabricat probe care să ducă la inculparea şi arestarea fostului şef de la Brigada de combatere a crimei organizate Alba, Traian Berbeceanu. Anchetatorii comisarului au obţinut mărturii de la interlopi care susţineau că i-au dat şpagă lui Berbeceanu. Constrânşi sau co-interesaţi să îşi uşureze situaţia judiciară în dosarele lor, interlopii au fost de acord să dea declaraţii împotriva comisarului.

"Am fost introdus într-un beci întunecos, fără apă şi mâncare. Am fost practic torturat până să îmi pun semnătura pe lucrurile scrise, dictate de dl. procuror. Eu am spus că nu am dat niciun fel de bani d-lui Berbeceanu", a declarat martorul Scaglione Cosimo Gabor.

Şi fostul patron al echipei de fotbal Jiul Petroşani, Alin Şimota, a recunoscut că, atunci când se afla în arest, a fost pus să dea declaraţii împotriva lui Berbeceanu.

"Mi-am dat seama cu stupoare că mi se cereau să spun lucruri care ar fi condus spre o defăimare a domnului Berbeceanu. Eu mereu am spus că nu scriu după dictare", a spus Alin Şimota.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne