România faptelor bune: O armată de voluntari va face cumpărături pentru cetăţenii blocaţi în case

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Proiectul “Cumpărături la uşa ta”, iniţiat de Geeks for Democracy pentru a contribui la lupta împotriva coronavirusului în România, a anunţat, luni, că şi-a lansat numărul de telefon unic la care cetăţenii blocaţi în locuinţe pot solicita să li se facă cumpărături pentru produse de bază, aceştia achitând doar contravaloarea produselor, nu şi transportul.

ONG-ul Geeks for Democracy a precizat că, începând de astăzi, 20 de voluntari vor prelua apelurile între orele 8:00 şi 21:00, iar 10 echipe de livrare vor distribui cumpărăturile.

De asemenea, ONG-ul a transmis că voluntarii săi, pe moment în număr de peste 200, respectă condiţiile de igienă şi prevenţie împotriva contaminării cu coronavirus.

“Dacă vârsta, starea de sănătate sau alte circumstanţe vă împiedica să vă deplasaţi la cumpărături sau aveţi rude, prieteni sau cunoştinţe care ar avea nevoie de aceste servicii, vă rugăm să le faceţi cunoscută această iniţiativă”, potrivit comunicatul transmis de Geeks for Democracy.

Iniţiativa este sprijinită de Fundaţia Vodafone.

Redăm integral comunicatul celor de la Geeks for Democracy:

Cumpărături la uşa ta lansează numărul unic pentru preluarea solicitărilor

Începând din data de 23 martie ne găsiţi la numărul de telefon 0727 03 03 03 ! Din acest moment 20 de voluntari vor prelua apelurile între orele 8:00 şi 21:00 şi 10 echipe de livrare vor distribui cumpărăturile. Ei sunt primele echipe din rândul celor peste 200 de voluntari care şi-au manifestat disponibilitatea de a ajuta.

Cumpărături la uşa ta este o iniţiativă voluntară care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, pentru ca mult mai mulţi oameni să poată rămâne acasă, în siguranţă. Serviciile noastre sunt disponibile în Bucureşti şi judeţul Ilfov şi sunt gratuite dar costul cumpărăturilor se achită la livrare voluntarilor, conform bonului de casă.

Pentru comenzi sunt disponibile două tipuri de pachete de alimente perisabile şi neperisabile, al căror conţinut a fost pregătit în colaborare cu medicul Simona Tivadar.

Perioada pe care o traversăm impune nevoia de a ajunge la cât mai multe persoane nedeplasabile astfel încât se pot comanda cel mult două pachete cu conţinut prestabilit şi maximum cinci articole suplimentare. Voluntarii noştri respectă cu stricteţe condiţiile de igienă şi prevenţie împotriva contaminării cu coronavirus.

Dacă vârsta, starea de sănătate sau alte circumstanţe vă împiedica să vă deplasaţi la cumpărături sau aveţi rude, prieteni sau cunoştinţe care ar avea nevoie de aceste servicii, vă rugăm să le faceţi cunoscută această iniţiativă.

Iniţiativa este sprijinită de Fundaţia Vodafone care ne-a pus la dispoziţie centrala telefonică şi echipamentele de comunicare şi de Veranda Mall. Peste 200 de voluntari pun în mişcare operaţiunea prin care cumpărăturile ajung la uşa ta.

#Stămacasă, Cumpărături la uşa ta răspunde la 0727 03 03 03 ca să rămânem în siguranţă.

Pentru detalii: Adela Râpeanu - 0745 260 464 şi Marian Rădună - 0724 50 50 50