România, faza pe referendumuri. După Iohannis, şi Dragnea vrea două în primăvară

Cum şeful statului a anunţat referendum pe tema amnistiei şi graţierii, liderul PSD Liviu Dragnea nu s-a lăsat mai prejos: PSD va organiza la rândul său două referendumuri în primăvară.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD intenţionează să organizeze, în primăvară, referendumuri pe tema familiei tradiţionale şi a eliminării imunităţii, inclusiv pentru preşedintele ţării, a anunţat luni seară, la România TV, liderul PSD Liviu Dragnea.

"Noi avem în minte alte două referendumuri pe care le vom declanşa. Este un referendum pe care ne-am angajat să-l declanşăm cu tema «familia». S-au strâns peste 3 milioane de semnături şi este o temă de interes major, care ţine de substanţa societăţii noastre. Iar a doua temă, eu am spus-o de un an şi jumătate în spaţiul public şi o spun în continuare, chiar dacă unii colegi de-ai mei s-au supărat la vremea respectivă, un referendum privind regimul imunităţilor din România. Eu am spus-o mereu şi susţin în continuare: nu sunt de acord cu imunitatea parlamentară, dar nici cu cea a preşedintelui", a declarat Dragnea, citat de News.ro.

Preşedintele PSD a ţinut să sublinieze că viitorul referendum va viza "imunităţile tuturor", fără excepţie.

"Noi vorbim de un articol fundamental din Constituţie: nimeni nu e mai presus de lege. Dacă nimeni nu e mai presus de lege, imunităţile trebuie să dispară pentru toţi. E vorba de principiu. Nu mai e preşedinte Iohannis, în 2019 vine altcineva, e vorba de un principiu. Un preşedinte în funcţie, aşa cum e prevederea respectivă, omoară un om pur si simplu. Este în continuare preşedinte cinci ani, pentru că nu poate fi judecat? Nu mi se pare în regulă. Noi avem în plan în primăvară (organizarea referendumurilor – n.r.) şi sigur că vrem să facem în primăvară. Mi se par două teme importante", a precizat Dragnea.

În acelaşi timp, liderul PSD şi-a exprimat neîncrederea că preşedintele Klaus Iohannis "va dori să participe la o discuţie privind modificarea Constituţiei, pentru că s-ar putea să deranjeze".