România, fruntaşa deficitului guvernamental în Uniunea Europeană: Dublu peste medie

.
. (Epoch Times România)

România a avut în trimestrul III din 2022 cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, dublu faţă de media blocului comunitar, relatează Ziare.com, care citează cifre Eurostat.

Mai exact, România a înregistrat în trimestrul III din 2022 un deficit guvernamental de 6,3%, dublu faţă de media de 3,2% a UE, date ajustate sezonier.

Următoarele ţări în privinţa dezechilibrului bugetar consemnat în trimestrul III 2022 sunt Ungaria (minus 6,1%), Belgia (minus 5,1%), Franţa (minus 4,7%), Polonia şi Cehia (minus 4,4%), Bulgaria (minus 4,3%) respectiv Spania (minus 4,2%).

În plus faţă de deficitul bugetar record, ţara noastră se poate "lăuda" şi cu a treia cea mai mare majorare a dezechilibrului, prin raportare la trimestrul anterior.

În trimestrul III, procentul din PIB reprezentat de dezechilibrul dintre veniturile şi cheltuielile guvernamentale a fost dublu, faţă de cel înregistrat în trimestrul II al anului trecut.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne