România, fruntaşa Europei la avorturi. 1 din 3 copii concepuţi nu ajung să se nască

Aproape o treime din copiii concepuţi în România sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Bebeluş
Bebeluş (Shutterstock)

România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, indică date publicate în 2012 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, relatează Mediafax.

România este prima în "top" şi în ceea ce priveşte rata mortalităţii materne: 27 decese la 100.000 de naşteri. În ceea ce priveşte rata sarcinilor în rândul adolescentelor, în perioada ianuarie 2012 - martie 2013, 12.073 de fete între 15-19 ani au rămas însărcinate, 7.547 optând pentru avort.

„Statisticile alarmante sunt confirmate de reticenţa femeilor din România de a merge periodic la ginecolog. Datele existente arată că un sfert dintre românce nu se adresează medicului ginecolog decât atunci când resimt diverse simptome supărătoare sau când suspectează o sarcină, iar peste 20% nu obişnuiesc să meargă la controale ginecologice anuale. Cauza principală a acestui dezinteres este lipsa educaţiei sexuale cu privire la importanţa controlului ginecologic şi necunoaşterea faptului că peste 95% dintre problemele depistate în cadrul examinărilor medicale sunt tratabile”, declară Prof. Univ. Dr. Monica Cîrstoiu, Spitalul Universitar de Urgenţă, Bucureşti.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne