România Liberă: Dictatorul Erdogan i-a făcut Guvernului Tudose un cadou de 1,5 milioane de euro

Un investitor privat turc şi-a asumat pierderi de milioane prin cedarea gratuită a unui spaţiu comercial uriaş statului român. În acest spaţiu a fost înfiinţat Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti. Ce se află în spatele poveştii?
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

O companie privată din Turcia care îşi desfăşoară activitatea în România subvenţionează, la intervenţia Ankarei, mult lăudatul birou pentru eliberări paşapoarte deschis într-un mall din Bucureşti, dezvăluie România Liberă.

Măsura nu are nicio logică economică şi pune România într-o poziţie vulnerabilă.

Agenţia de cooperare şi coordonare guvernamentală TIKA, aflată în subordinea directă a Executivului de la Ankara, şi Guvernul de la Bucureşti sunt parte dintr-o înţelegere economică controversată. În urma acesteia, autorităţile române au fost scutite de plata unor sume de milioane de euro în următorii ani.

Jurnaliştii au consultat documente şi au pus cap la cap informaţii publice, pentru a explica raţiunile acestui bizar cadou pe care Cabinetul Tudose îl primeşte de la unul dintre cei mai controversaţi lideri europeni, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.