România va fi gazda Târgului European al Castelelor, organizat la Hunedoara, în 2015

Cetatea Râşnov, judeţul Braşov
Cetatea Râşnov, judeţul Braşov (Epoch Times România)

România va fi gazda primei ediţii a Târgului European al Castelelor, care se va organiza la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în perioada 1-3 mai 2015, până în prezent confirmând participarea administraţiile a şapte palate, cetăţi şi castele din Spania, Ungaria şi România.

"Ne adresăm muzeelor, palatelor, castelelor şi cetăţilor din întreaga Europă care doresc să participe la acest eveniment dedicat exclusiv unor astfel de monumente istorice. În cadrul acestui târg, expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică", a precizat, miercuri, Costin Tinca, directorul Muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara.

La prima ediţie a Târgului European al Castelelor, până în momentul de faţă şi-au anunţat participarea şapte edificii istorice: Palatul Godollo şi Castelul Rakoczi din Ungaria, Castelul La Mota din Spania, Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Ţării Făgăraşului - Cetatea Făgăraş şi Muzeul Judeţean Argeş - Cetatea Poenari.

Castelul Corvinilor din Hunedoara este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, fiind inclus de curând pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor printre primele cinci destinaţii de vacanţă din România, având la bază voturile primite din partea turiştilor care l-au vizitat.

În anul 2013, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost plasat în topul palatelor de poveste, într-un clasament alcătuit de site-ul american huffingtonpost.com.