Românii sunt mai săraci decât bulgarii (presa bulgară)

.
. (Epoch Times România)
Epoch Times România
21.06.2013

Bulgaria a depăşit România, în mod surprinzător, şi nu mai ocupă ultimul loc în UE în clasamentul european al nivelului de trai, scrie vineri ziarul sofiot 24 Ceasa.

Astfel, în topul consumului individual efectiv pe anul 2012, Bulgaria are un avans de 1% faţă de România, arată datele Biroului de statistică al UE (Eurostat). În cazul bulgarilor, indicatorul este de 49%, iar în cazul românilor de 48%.

Pe primul loc în UE este Luxemburgul, cu 141%, urmat de Germania cu 121% şi Marea Britanie cu 120%. Nivelul mediu de referinţă pentru întreaga Uniune Europeană este de 100%.

Consumul individual efectiv reflectă mai bine bunăstarea unui cetăţean dintr-o anumită ţară decât Produsul Intern Brut pe cap de locuitor. Acest indicator se calculează pe baza bunurilor şi serviciilor realmente consumate de indivizi, fără a ţine cont de faptul că acestea au fost contractate şi plătite de către gospodării, guvern sau organizaţii non-profit.

Până acum, Bulgaria se afla pe ultimul loc din acest clasament. De exemplu, în anul 2009 indicatorul în Bulgaria a fost de 43%, iar în România de 46%. Totuşi, potrivit criteriului PIB/locuitor în funcţie de puterea de cumpărare, Bulgaria continuă să fie ultima din UE. În această ţară nivelul este de 47% faţă de media europeană, ceea ce este de aproximativ 6 ori mai puţin decât în Luxemburg. În România, indicatorul este de 49%, adaugă ziarul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor