Românul răpit în Burkina Faso cere ajutorul Guvernului printr-o înregistrare video

În spaţiul public a apărut o nouă înregistrare cu românul Iulian Gherguţ, răpit în aprilie anul trecut pe când se afla în Burkina Faso.
Iulian Gherguţ, românul răpit de jihadişti în statul african Burkina Faso
Iulian Gherguţ, românul răpit de jihadişti în statul african Burkina Faso (Captură Youtube)

Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso, în data de 4 aprilie 2015, a apărut, luni, într-o nouă înregistrare video, în care cere ajutor Guvernului României, relatează Mediafax, citând Le Monde.

În noua înregistrare, Gherguţ poartă barbă, vorbeşte franceză şi precizează că video-ul a fost filmat în data de 21 septembrie. Ostaticul susţine că stare lui de sănătate este bună, că se gândeşte la familia lui şi cere guvernul României să îl ajute.

Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat la informaţia apărută în presă precizând că "celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea la data de 31 octombrie 2016 a unui material video cu cetăţeanul român Iulian Gherguţ" şi că în prezent se fac verificări privind autenticitatea înregistrării.

"Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze", susţine MAE, adăugând că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen.

Iulian Gherguţ lucra ca agent de securitate în jurul unei mine de mangan din Tambao, nordul Burkinei Faso, în apropiere de frontiera cu Niger şi Mali, când a fost răpit de organizaţia teroristă Al-Mourabitoune. În august 2015, a apărut o primă înregistrare video cu românul în care teroriştii cereau bani pentru eliberarea acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne