Romaşcanu: Rafila va fi propunerea PSD pentru Ministerul Sănătăţii. Managementul lui Tătaru a fost slab

Lucian Romaşcanu
Lucian Romaşcanu (Screenshot)

Lucian Romaşcanu, fost purtător de cuvânt al PSD şi candidat pentru un nou mandat de senator pe listele PSD Buzău, a declarat, la Antena 3, că medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, va fi propunerea social-democraţilor pentru Ministerul Sănătăţii, în cazul în care aceştia vor intra la Guvernare după alegerile din decembrie, relatează G4Media.

Potrivit sursei citate, Sorin Grindeanu (fostul premier care a dat OUG 13) sau chiar Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, ar putea fi propunerile pentru funcţia de prim-ministru.

De asemenea, senatorul social-democrat a folosit ocazia pentru a susţine că, deşi a avut mult mai multe realizări decât PNL-ul, PSD-ul a comis unele greşeli „de pe urma cărora partidul a avut de învăţat”.

„Populaţia ne-a taxat pentru ceea ce am greşit la guvernare, prin scorul dezastruos pe care l-am scos la ultimele alegeri. Noi am plătit. Am plătit, dar am şi învăţat. Acum îi aşteptăm şi pe ei [liberali – n.r.] să plătească”, a adăugat Romaşcanu.

În ceea ce îl priveşte pe ministrul PNL al Sănătăţii, Nelu Tătaru, senatorul a afirmat că, din punctul său de vedere, managementul demonstrat de acesta este unul slab şi că liberalul nu poate fi comparat cu Rafila.

„Ce putea să facă un medic din Huşi [locul unde a profesat Tătaru în calitate de chirurg – n.r.] la Ministerul Sănătăţii!?”, a mai precizat Romaşcanu, adăugând că PSD-ului nu-i poate lua nimeni dreptul de a se prezenta în faţa alegătorilor complet reformat, cu candidaţi de renume în domeniile lor de activitate, cu medici reputaţi într-o asemenea criză sanitară.

De asemenea, prezent în emisiune, liberalul Tănase Stamule, consilier al premierului Ludovic Orban, i-a luat apărarea ministrului Sănătăţii, declarând că acesta va rămâne în continuare opţiunea PNL pentru Ministerul Sănătăţii, pe motiv că a „gestionat foarte bine criza pandemiei de Covid”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne