Roşiorii de Vede: Medici, acuzaţi că au fracturat craniul unui bebeluş

Spitale, pacienţi, aparatură medicală
Spitale, pacienţi, aparatură medicală (Epoch Times România)

O echipă de medici de la Spitalul "Caritas" din Roşiorii de Vede a fost acuzată de neglijenţă de familia unui copil care a murit la naştere. Oamenii spun că bebeluşului i-a fost fracturată cutia craniană, fiind scos cu forcepsul, iar cadrele medicale au spus că vina este a mamei, care nu a cooperat cu doctorii. Ei au depus o plângere la Colegiul Medicilor Teleroman.

"Era primul nostru copil, era băiat. Era plin de sânge, cu craniul aproape distrus. Toată sarcina a decurs normal şi nimic nu prevestea nenorocirea din ziua naşterii. După mai bine de opt ore de chin, medicul ginecolog a folosit forcepsul pentru a-l scoate. Grav este faptul că medicii au încercat să ascundă adevărul, au încercat să arunce toata vina asupra soţiei mele, care n-ar fi colaborat în timpul naşterii. Adevărata cauza a morţii bebeluşului am aflat-o de la medicii Institutului de Medicină Legală. Cel mic a murit din cauza unei hemoragii puternice la creier. A avut craniul fracturat cu forcepsul", a declarat tatăl bebeluşului.

Medicul Alina Stănescu, care a asistat naşterea, a spus că vina aparţine mamei. "Femeia a cedat psihic şi nu a mai cooperat cu noi. N-a mai putut să împingă copilul, iar noi aveam de luat o decizie. Prioritar, mereu, oricum ar suna asta, este să salvăm mama, ea este cea pe care trebuie să o salvăm", a declarat Alina Stănescu.