Rus: A apărut o categorie de politicieni gureşi şi neobrăzaţi, cu extrem de mult tembelism

Ioan Rus
Ioan Rus (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Fostul ministru de Interne Ioan Rus i-a criticat dur pe unii politicieni care au condus ţara în ultimii ani şi a apreciat că părinţii actualei generaţii au lăsat, după 50 de ani de comunism, "o ţară mai în regulă" faţă de ceea ce lasă copiilor părinţii de acum.

"Am avut discuţii cu toţi colegii din Transilvania de nord-vest. După aceste două guvernări de dreapta, avem mult prea multe oraşe şi comunităţi lipsite de speranţă, avem mult prea mulţi concetăţeni care se duc să-şi caute norocul în alte ţări. Mai mult, a apărut o categorie de politicieni gureşi şi neobrăzaţi, lipsiţi de substanţă, cu foarte mult voluntarism şi cu extrem de mult tembelism care au condus România câţiva ani. Rezultatele acestor prestaţii se văd şi le suportăm cu toţii. (...) Dacă suntem atenţi şi cinstiţi cu noi înşine, ne vom da seama că părinţii noştri, după 50 de ani de comunism aproape că ne-au lăsat o ţară mai în regulă decât cea pe care e cât pe ce să o lăsăm copiilor noştri. Pentru asta trebuie să ne fie ruşine tuturor. Atunci ne gândim cu toţii ce ar fi de făcut ca să contribuim cu ceva la coagularea energiilor acestei naţii", a afirmat Ioan Rus.

Declaraţia a fost făcută la Bistriţa, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Bistriţa-Năsăud, la care s-a stabilit ca Rus să fie susţinut pentru a deveni vicepreşedinte pentru Regiunea de Nord-Vest.

Fostul ministru a arătat cum ar trebui realizată regionalizarea, în viziunea sa: "Să nu ne lansăm în dezbateri publice în care cei cu liceul început şi profesionala neterminată ne explică cum se împart fotoliile de şefi de regiuni. (...) Aceste noi structuri trebuie să asigure corectitudinea dezvoltării fiecărei zone".

Ioan Rus şi-a dat demisia în iulie 2008 din funcţia de vicepreşedinte al PSD şi a rămas doar membru al partidului.