Rusia a îngheţat conturile fostului lider transnistrean Igor Smirnov

Igor Smirnov (TATYANA MAKEYEVA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.04.2012

Rusia a îngheţat conturile fostului lider transnistrean Igor Smirnov, a anunţat Comitetul de Anchetă de la Moscova, relatează Jurnal.md.

În conturi se aflau 800.000 de dolari.

Comitetul de Anchetă al Federaţiei Ruse a primit permisiunea de a verifica Banca Centrală a Transnistriei şi Businessinvestbank.

Acţiunea Comitetului de Anchetă de la Moscova se încadrează în ancheta privind ajutoarele financiare ruse de către Oleg Smirnov, fiul fostului lider transnistrean.

El este anchetat de autorităţile ruse pentru delapidarea a 160 de milioane de ruble, ajutor umanitar al Moscovei pentru Transnistria.

Marţi, liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat că este dispus să-l extrădeze pe Oleg Smirnov în Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor