Rusia a pierdut două escadrile de Su-35 de ultimă generaţie în Ucraina - Statul Major General

Avioane de luptă ruseşti Su-33.
Avioane de luptă ruseşti Su-33. (Captură Foto)

Federaţia Rusă a pierdut două escadrile de avioane de luptă Su-35 de ultimă generaţie în Ucraina, adică aproximativ 24 de aparate, a declarat Oleksi Hromov, adjunctul şefului Departamentului Operaţional Principal al Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, În consecinţă, ruşii s-ar vedea nevoiţi să folosească bombardiere învechite.

"În ultima săptămână, Forţele Aeriene ucrainene au distrus 27 de ţinte aeriene.

În legătură cu pierderile semnificative de echipamente de aviaţie, ocupanţii iau în considerare opţiunea de a utiliza bombardiere învechite - Su-24M, care au fost scoase din echipa de luptă a agresorului în perioada 2005-2018", a declarat oficialul ucrainean, citat de Pravda.

Potrivit Statului Major General, Rusia a furnizat avioane Su-35 Chinei. Din 24 de unităţi, doar 9 au fost funcţionale, ceea ce indică eficienţa scăzută şi lipsa de fiabilitate a acestei tehnologii.

Cel mai mare număr de defecţiuni operaţionale ale acestor avioane a fost legat de sistemele de la bord.

"Avionul Su-35 a demonstrat, de asemenea, un nivel scăzut de rezistenţă. În timpul agresiunii la scară largă, ocupanţii au pierdut două escadrile de astfel de avioane, adică aproximativ 24 de avioane", a declarat Hromov.