Rusia a trimis unităţi speciale să ucidă soldaţi ruşi - fost consilier al lui Putin

(captură youtube.com)

Andry Ilarionov, fost consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, crede că unii dintre soldaţii ruşi acum în Crimeea au fost trimişi pentru a muri sub focul diviziilor speciale ale Rusiei. Scopul diversiunii este de a isca un război împotriva Ucrainei.

Într-un interviu pentru Canalul 11, Ilarionov a precizat că Putin este dispus şi pregătit să sacrifice soldaţii şi cetăţenii ruşi din Ucraina, pentru a prezenta apoi moartea acestora ca pe o provocare din partea Ucrainei.

”Câteva grupuri ale forţelor speciale ruseşti sunt deja în Ucraina. Aceştia nu sunt numai ”tituşkii” (mercenari pro-ruşi din Ucraina n.r.-) sau ”turişti ruşi” care ridică steagul Rusiei în sediile guvernamentale ci divizii speciale ruse, care au ca scop să deschidă focul şi să ucidă cetăţenii ruşi şi soldaţii ruşi pe teritoriul Ucrainei, pentru a prezenta acele decese ca pe o provocare”, a precizat fostul consilier a lui Putin.

Georgia a pierdut regiunile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia în ”Războiul de cinci zile” cu Rusia, în urma unui scenariu identic cu cel din Crimeea.

”Aceea a fost tactica unităţilor ruseşti din Osetia de Sud, Georgia, când forţele speciale ruse au tras în ofiţerii ruşi. Cadavrele acelor ofiţeri au fost prezentate apoi ca dovadă georgienii au omorât forţele ruseşti care păstrau pacea”, a adăugat Illarionov.

În ciuda numeroaselor condamnări din partea comunităţii internaţionale, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a jurat luni să menţină trupele în Ucraina până la ”normalizarea situaţiei politice”.