Rusia ar putea desfăşura rachete la Kaliningrad, dacă SUA modernizează elementele scutului

(photos.com)
Epoch Times România
25.04.2012

Rusia ar putea desfăşura rachete Iskander în regiunea Kaliningrad (vestul ţării) în cazul modernizării elementelor scutului american antirachetă pe teritoriul polonez, a anunţat marţi şeful statului major rus, Nikolai Makarov.

"Un scut antirachetă este în curs de desfăşurare în Polonia. În prezent, nu este un pericol pentru potenţialul nuclear rus. Însă, în caz de modernizare şi dacă constatăm că se poate întâmplă acest lucru, ar putea avea un impact asupra forţelor noastre nucleare. În acest caz, s-ar putea decide la nivel politic desfăşurarea de rachete Iskander în regiunea Kaliningrad", a spus Makarov într-un interviu pentru Russia Today.

"Va fi o decizie politică. Pentru moment nu există necesitatea unui astfel de demers", a spus oficialul, înainte de a sublinia că "Iskander sunt capabile să distrugă elementele scutului antirachetă".

Sistemul de apărare antirachetă al NATO în Europa va fi complet operaţional în 2018, potrivit secretarului general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen.

La summitul NATO de la Lisabona, din 2010, Moscova şi Washingtonul au convenit să coopereze în domeniul apărării europene antirachetă, însă părţile nu au reuşit să ajungă la un acord privind arhitectura viitorului scut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor