Rusia ar putea lansa o ofensivă de amploare în Ucraina în următoarele 10 zile [Financial Times]

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Wikipedia.org)

Rusia poate lansa o nouă ofensivă pe scară largă în Ucraina în următoarele 10 zile, relatează Financial Times, citând un consilier anonim al armatei ucrainene.

Potrivit acestuia, Kievul a primit "informaţii foarte solide privind intenţia" Rusiei de a organiza o nouă ofensivă.

Analiştii FT consideră că cel mai probabil locul unde va fi declanşat un nou atac rusesc este partea de vest a regiunii Luhansk, în apropiere de Kreminna şi Liman, zonă care a fost recucerită de Ucraina în timpul contraofensivei sale din toamna anului 2022.

Potrivit oficialilor locali şi experţilor occidentali, Rusia a acumulat forţe în această locaţie de câteva săptămâni.

Anterior, Andri Cerniak, angajat al agenţiei de informaţii militare ucrainene, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să captureze complet regiunile Doneţk şi Luhansk până în martie, relatează Novaya Gazeta.

Acest raport a fost confirmat indirect de ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

"Având în vedere faptul că le place simbolismul, ei pun la cale ceva în jurul datei de 24 februarie", a declarat Reznikov pentru postul francez BFMTV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe