Rusia confirmă exerciţiile militare navale pe scară largă alături de China

Cruiserul rusesc Varyag.
Cruiserul rusesc Varyag. (youtube.)

Flota pacifică a Rusiei şi marina chineză vor începe un exerciţiu militar pe scară largă începând de la jumătatea lunii mai, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării.

„În mijlocul lui mai, vapoarele ruse se vor îndrepta către Shanghai, unde vor lua parte la exerciţii pe scară largă, numite Cooperarea Navală 2014, alături de marina Armatei de Eliberare Populară a Chinei, ce vor avea loc în Marea Chinei de Sud”, a declarat căpitanul, Roman Martov.

Acesta ar fi al treilea exerciţiu comun al celor două ţări, menit să întărească cooperarea flotelor cât şi abilitatea lor de a răspunde diferitelor atacuri din larg.

Ultimul exerciţiu de acest gen a avut loc în 2013, în Marea Japoniei, când au fost mobilizate 20 de vapoare şi nave din ambele ţări.

Detaşamentul de nave din Pacific, condus de crucişătorul Varyag dotat cu rachete teleghidate, a ridicat ancora miercuri pentru a participa la exerciţiu, a declarat Martov.

Echipajul detaşamentului se va antrena în manevre de cooperare, aterizări de elicoptere pe mare, operaţiuni de salvare cât şi trageri către ţinte aeriene şi maritime, a explicat căpitanul rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe