Rusia: Explozie în Rostov-pe-Don provoacă rănirea unei persoane

Un bărbat din oraşul rusesc sud-vestic Rostov-pe-Don a fost rănit joi într-o mică explozie.
Anchetatori ruşi investighează locul unei explozii în Rostov-pe-Don, Rusia, 6 aprilie 2017.
Anchetatori ruşi investighează locul unei explozii în Rostov-pe-Don, Rusia, 6 aprilie 2017. (Captură Foto)

Oficialii din Rostov au declarat că bărbatul respectiv a găsit pe stradă o pungă de plastic ce conţinea un pachet, care a explodat şi i-a smuls câteva degete. Unele rapoarte au susţinut însă că bărbatul şi-a pierdut o mână.

Explozia a avut loc în apropierea unei şcoli. Câteva ore mai târziu poliţia a izolat o altă locaţie din centrul oraşului după ce mai mulţi localnici au găsit un alt pachet suspect.

Mai mulţi investigatori şi experţi în explozibili au fost trimişi în ambele locuri pentru a investiga.

Explozia din Rostov-pe-Don a avut loc după un atac cu bombă ce s-a produs într-un metrou din Sankt Petersburg, fiind ucise 14 persoane şi rănite aproximativ 50.

Mai mult, autorităţile ruse au efectuat joi un raid într-o clădire rezidenţială din Sankt Petersburg găsind, conform declaraţiilor oficiale, explozibili similari cu cei folosiţi în atacul din metrou.

La scurt timp după raidul efectuat în St. Petersburg, într-o clădire apropiată a fost semnalată o explozie puternică. Nimeni nu a fost rănit, însă faţadele unor clădiri s-au prăbuşit iar un vehicul a fost avariat. De asemenea, autorităţile ruse au anunţat că au dezafectat joi dimineaţa o bombă pe care ar fi găsit-o într-o clădire unde efectuau un raid.

Descoperirea explozibililor în St Petersburg măreşte probabilitatea ca atentatul care a avut loc în metrou să fie parte a unei serii de atentate plănuite de un grup.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe