Rusia extinde serviciul de informaţii externe

Rusia şi-a extins operaţiunile Serviciului său de Informaţii Externe în ultimul deceniu, conform imaginilor recente de satelit care oferă dovezi ale eforturilor Moscovei de a desfăşura operaţiuni secrete pe cuprinsul Europei şi SUA.
(Andrei Popescu/Epoch Times România)

Imaginile de satelit, care au fost incluse într-un raport recent privind operaţiunile ruseşti globale de spionaj, arată că Moscova a adăugat câteva noi clădiri şi structuri la sediul Serviciului său de Informaţii Externe (SVR) în perioada 2007-2016, perioadă în care a avut loc o creştere dramatică a operaţiunilor de spionaj ruseşti, au declarat experţii.

Imaginile arată că au fost construite cel puţin trei clădiri noi în jurul complexului şi au fost extinse zonele de parcare, a căror capacitate pare să fi crescut de 4 ori, conform unei analize a imaginilor realizate de Federaţia Savanţilor Americani.

Experţii care monitorizează acţiunile Moscovei au declarat pentru Washington Free Beacon că imaginile coincid cu rapoarte separate privind extinderea infrastructurii de spionaj tot mai mari a ţării şi oferă dovezi că Rusia este concentrată pe amplificarea operaţiunilor secrete pe tot globul.

“Faptul că amprenta fizică a SVR creşte în Rusia nu este nicio surpriză deoarece ţările de pe cuprinsul Europei şi din lume au raportat o creştere a operaţiunilor de informaţii ruseşti în interiorul graniţelor lor”, a susţinut Boris Zilberman de la Centrul pentru Sancţiuni şi Finanţe Ilegale din cadrul Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiei (Foundation for Defense of Democracy) .

Zilberman a notat că extinderea fizică a SVR a coincis cu creşterea activităţilor de spionaj ruseşti în Europa şi SUA. Un incident a avut loc recent: Departamentul american al Justiţiei a întemniţat un bancher rus din cauza activităţilor sale de spionaj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe