Rusia înregistrează peste 600 de decese zilnice cauzate de COVID19

(YONHAP/AFP via Getty Images)

Rusia a raportat un record de 613 decese datorate bolii COVID19, generată de virusul Wuhan, vineri, în timp ce ţara se pregăteşte să lanseze o acţiune de vaccinare în masă până la sfârşitul săptămânii.

Numărul maxim al deceselor înregistrate într-o singură zi a fost de 589 de decese înregistrate pe 2 decembrie.

Numărul total al deceselor din Covid-19 în ţară se ridică acum, cel puţin oficial, la 45.893, potrivit echipei naţionale de răspuns la pandemie care îşi bazează datele pe statisticile zilnice.

Statisticile oficiale publicate joi, care se bazează pe rapoarte de autopsie, au arătat că Rusia a înregistrat mai mult decât dublul numărului de decese care au fost iniţial relatate în actualizările zilnice. Rusia a înregistrat peste 47.000 de decese în exces doar în octombrie.

Autorităţile susţin că ambele seturi de date sunt corecte şi continuă să plaseze rata mortalităţii prin coronavirus din Rusia la 1,7% faţă de media globală de 2,3%.

Numeroşi analişti ai altor ţări au exprimat lipsa de încredere cu privire la varianta oficială publicată de Rusia.

Vineri, grupul de lucru al Rusiei a înregistrat 28.585 noi infecţii cu coronavirus. Numărul total al cazurilor din Rusia se ridică acum la 2.597.711, situând Rusia pe locul patru ca număr de infecţii - exceptând China, care publică statistici falsificate de la începutul anului.

Moscova rămâne epicentrul focarului Rusiei, cu aproximativ 7.000 de noi infecţii pe zi. Al doilea oraş ca mărime al Rusiei, Sankt Petersburg, care continuă să înregistreze zilnic peste 3.700 de noi cazuri şi se află în pragul blocării totale, este a doua regiune cea mai afectată, conform moscowtimes.

Regiunile îndepărtate ale Rusiei reprezintă 70% din cazurile active de Covid-19, deoarece al doilea val al focarului a lovit sistemele de sănătate slab finanţate.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat o acţiune gratuită şi voluntară de imunizare cu vaccinul intern Sputnik V. Autorităţile se aşteaptă să producă 2 milioane de doze până la sfârşitul anului 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe