Ruşii publică date personale ale soţiilor soldaţilor din Azovstal. Oficial din Mariupol: Cel mai înalt nivel de inumanitate şi cinism

Uzina Azovstal, sub bombardamentul armatei ruse
Uzina Azovstal, sub bombardamentul armatei ruse (Captură ecran)

Petro Andriuşcenko, consilier al primarului din oraşul ucrainean asediat Mariupol, a declarat, într-o postare pe Telegram, că “ocupanţii” au făcut publice numerele de telefon şi profilurile sociale ale soţiilor soldaţilor care încă apără oţelăria Azovstal, relatează Ziare.com.

„Mariupol. Azovstal. Atacurile din cer, pământ şi încercări de a avansa pe uscat. Cinismul inamicului creşte. Ocupanţii îi atacă nu numai pe apărătorii Azovstalului, ci şi pe familiile acestora.

Ieri ocupanţii au publicat pe reţelele de socializare contactele personale (telefoane, profiluri) ale mireselor şi soţiilor apărătorilor noştri. Cel mai înalt nivel de inumanitate şi cinism. Cu toţii suntem datori apărătorilor lui Mariupol”, a scris consilierul.

Reamintim, în acest context, că soţiile a doi dintre ultimii luptători ucraineni rămaşi pe baricade în oţelăria din Mariupol i-au cerut, miercuri, Papei Francisc să ajute la trimiterea soldaţilor din Azovstal într-o ţară terţă, iar una dintre ele i-a spus: „Vă rugăm, nu-i lăsaţi să moară”. Detalii aici.

Mariupol, port la Marea Azov, a îndurat cele mai distructive lupte din războiul din Ucraina. Kievul spune că este posibil ca zeci de mii de oameni să fi fost ucişi acolo de la invazia rusă din 24 februarie, iar uzina siderurgică Azovstal este ultima parte a oraşului încă deţinută de luptătorii ucraineni.