S-a dat startul celui mai mare festival studenţesc din România, UNIFEST. Sunt aşteptaţi 50.000 de studenţi [video]

Conferinţă de presa organizată de Uniunea Studenţilor din România
Conferinţă de presa organizată de Uniunea Studenţilor din România (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Marţi, sub sloganul "Distracţie gratis, nu degeaba'', a început cel mai mare festival studenţesc naţional. Peste 50.000 de studenţi vor beneficia în perioada 4-14 noiembrie de acces gratuit la teatru, operă, concerte şi muzee în cadrul UNIFEST, organizat de Uniunea Studenţilor din România.

În această perioadă, în 18 centre universitare se vor desfăşura simultan evenimente precum târg de ONG-uri de tineret, Book Exchange, Maratoane de scurtmetraje şi muzică folk, şase crosuri studenţeşti, stand-up comedy, noaptea albă a teatrului studenţesc, traininguri, donare de sânge, concurs de miss şi mega concertul trupei Vunk, la Sala Polivalentă.

UNIFEST este principalul promotor al culturii în rândul studenţilor. Cu o tradiţie de 13 ani, organizatorii îşi propun să ajute studenţii în dezvoltarea personală şi profesională cu ajutorul evenimentelor desfăşurate.

Festivalul a fost organizat pentru prima oară în anul 2001, marcând debutul celei mai ample manifestări studenţeşti din România. Este cel mai important eveniment cultural studenţesc organizat în ţară, de care beneficiază direct câteva zeci de mii de studenţi anual.

Timp de 10 zile, Festivalul va reprezenta o uşă deschisă tuturor studenţilor dornici de a-şi lărgi orizonturile culturale. Peste 50.000 de participanţi din toată ţara au acces gratuit în instituţii culturale şi la o gamă diversificată de activităţi educaţionale nonformale. Programul celei de-a XIII-a ediţii a festivalului este un mix cultural şi de divertisment.

Evenimentul se desfăşoară între 04 - 14 noiembrie 2014, urmărind desfăşurarea unor serii de activităţi dedicate în exclusivitate studenţilor. Acest demers este unul extrem de important pentru a conştientiza standardele culturale ale studenţilor şi tinerilor din România, dar şi capacitatea acestora de implicare.

UNIFEST în cifre

- 20.000 de bilete gratuite la teatre, muzee, Operă, Operetă, Ateneu

- 8000 spectatori la megaconcertul din Bucureşti; 1000 participanţi la cros; 2500 donatori de sânge

- 300 de evenimente în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Craiova, Braşov, Arad şi alte 12 oraşe universitare din ţară; 100 de ONG implicate

- 50 de traininguri (de comunicare, negociere, leadership, NLP, cultură organizaţională).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură