"Să vină dumnealui să candideze" - Firea, replică după criticile preşedintelui privind aspectul Capitalei

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

După ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că Bucureştiul „nu este un oraş bine pus la punct”, primarul general Gabriela Firea l-a poftit, pe un ton destul de „înţepat”, pe şeful statului să candideze el la Primăria Capitalei şi să demonstreze cum trebuie să arate oraşul.

Firea îi aminteşte preşedintelui Klaus Iohannis că şi el a fost primar la viaţa lui şi ar trebui să ştie „cât de greu este în administraţie”.

„Să vină dumnealui să candideze la Primăria Capitalei şi să ne arate cum trebuie să arate oraşul. Asta este părerea mea. Este neplăcut să asculţi şarje din acestea de la fost primar la primar, orice primar ştie cât de greu este în administraţie (...) Este doar retorică politică şi campanie electorală”, a declarat Gabriela Firea citată de Digi24.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis declarase presei că îşi doreşte ca primarii „să fie aleşi în două tururi”.

„Îmi doresc foarte mult să existe un parteneriat real între administraţia centrală, prin guvern, şi administraţia locală, astfel încât toţi românii să primească o şansă să trăiască într-o localitate bine pusă la punct”, a mai adăugat şeful statului.

Întrebat dacă Bucureştiul este un oraş „bine pus la punct”, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: „Nu, Capitala nu este un oraş bine pus la punct”.