Salam de biscuiţi cu ciocolată albă

Salamul de biscuiţi, îndrăgit de mulţi dintre noi, este un dulce clasic fără coacere, cu iz de tradiţie şi gust de copilărie.
Salam de biscuiţi cu ciocolată albă
Salam de biscuiţi cu ciocolată albă (Maria Matyiku / Epoch Times)

Salamul de biscuiţi este un desert gustos şi relativ ieftin ce se prepară destul de uşor, folosind ca ingrediente principale biscuiţi, nuci şi fructe confiate sau deshidratate.

Vă propunem mai jos o variantă de sezon, în care cacaoa este înlocuită cu ciocolată albă.

Pentru ai da o notă festivă, rulourile de salam se pot decora cu ciocolată topită peste care se presăra bombonele colorate.

Ingrediente:

500 g biscuiţi,

200 ml apă,

100 g zahăr,

200 g unt,

100 g ciocolată albă,

150 g rahat sau fructe confiate (portocală),

250 fructe deshidratate( merişoare, goji, afine, cireşe, stafide, etc),

sucul şi coaja de la o lămâie

pentru ornat:100 g ciocolată albă topită şi bombonele colorate

Ingredientele principale
Ingredientele principale (Maria Matyiku / Epoch Times)

Modul de preparare:

Mai întâi se pregătesc biscuiţii. Cam o treime din biscuiţi se rup în bucăţele, iar restul se pun într-o pungă şi se sfărâma cu sucitorul sau o sticlă. Se pot da şi prin blender sau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Într-un vas se toarnă apa şi se pune la foc mijlociu, până când dă în clocot. Se adaugă zahărul şi se amestecă până când zahărul se topeşte.

Într-un vas se fierbe apa cu zahărul, apoi se pune untul
Într-un vas se fierbe apa cu zahărul, apoi se pune untul (Maria Matyiku / Epoch Times)

Se pune apoi untul, iar când acesta s-a topit, se ia vasul de pe joc şi se adaugă rahatul tăiat în bucăţele, fructele deshidratate, coajă de lămâie şi ciocolată albă. Se lasă deoparte cam 5 minute, după care se adăugă sucul de lămâie şi o parte din biscuiţii măcinaţi şi se amestecă uşor.

Se adaugă rahatul, fructele deshidratate, coajă de lămâie şi ciocolată albă, apoi se adaugă sucul de lămâie şi o parte din biscuiţii măcinaţi
Se adaugă rahatul, fructele deshidratate, coajă de lămâie şi ciocolată albă, apoi se adaugă sucul de lămâie şi o parte din biscuiţii măcinaţi (Maria Matyiku / Epoch Times)

Se încorporează pe rând restul de biscuiţi. Se recomandă folosirea unei lămâii, pentru a balansa ciocolată albă care de obicei este extrem de dulce.

Compoziţia de salam se împarte în două părţi egale şi rulează pe o folie de celofan (plastic).

Compoziţia de salam se împarte în două părţi egale
Compoziţia de salam se împarte în două părţi egale (Maria Matyiku / Epoch Times)

Se întinde o folie de plastic sau celofan pe masa de lucru şi cu mâinile uşor umede, se modelează salamul de biscuiţi. Folia se răsuceşte la capete, apoi se roteşte pe masa de lucru astfel încât să se preseze bine în interior pentru eliminarea bulelor. Se formează un cilindru strâns.

Se modelează salamul de biscuiţi
Se modelează salamul de biscuiţi (Maria Matyiku / Epoch Times)

Rulourile se dau la rece până a doua zi, sau cel puţin câteva ore.

Salam de biscuiţi cu ciocolată albă
Salam de biscuiţi cu ciocolată albă (Maria Matyiku / Epoch Times)

Se îndepărtează folia de pe salamul de biscuiţi şi se taie în felii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură