Samsar de păduri pune sechestru pe maşinile Prefecturii şi ale Direcţiei Silvice Vrancea şi pe maşini de filaj ale MAI – [surse]

(Facebook / PolitiaCapitalei.RO)

Un cunoscut samsar de terenuri şi păduri din Vrancea a obţinut sechestru pe toate autoturismele din dotarea Prefecturii Vrancea şi din dotarea Direcţiei Silvice Vrancea, în cadrul unui proces de retrocedare a unei suprafeţe de pădure în instanţă. În plus, el ar fi obţinut şi sechestrarea unor maşini de filaj şi operaţiuni speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, potrivit informaţiilor G4Media.

În prezent, prefectul judeţului cere anchetă pentru a se afla cine a transmis, oficial, date executorului, despre maşinile pe care să se pună sechestru, arată sursa citată.

Prefectul cere anchetă. Prefectul judeţului, Nicuşor Halici, cataloghează drept ”bizar” modul în care a obţinut executorul judecătoresc lista autoturismelor care urmau a fi sechestrate, în condiţiile în care unele dintre ele aparţin Ministerului Afacerilor Interne şi nu pot fi amestecate ca bunuri ale Prefecturii – ca parte a Comisiei de Retrocedare.

Maricel Cosor este un cunoscut cumpărător de drepturi litigioase din Vrancea. El a tranzacţionat, de-a lungul timpului, drepturi litigioase de la moştenitorii legali ai foştilor latifundiari din regiune, precum urmaşii boierilor Apostoleanu, Lahovary sau Gussi.

Cosor a revendicat, de-a lungul timpului, zeci de mii de hectare de pădure, dar şi importante clădiri, atât în judeţul Vrancea, cât şi în Bucureşti şi chiar Parcul Municipal din Adjud. Are numeroase litigii cu Comisia de Fond Funciar din Vrancea, fiind văzut des în instanţele din Vrancea şi Galaţi.

Articolul integral poate fi citit aici.