Sancţionat pentru autoplagiat, un preot-decan de la o facultate de teologie a fost avansat prorector: "Am dat dovadă de smerenie şi am corectat"

Biserica de la Palatul Cotroceni (Epoch Times România)
Ana Ion
28.05.2024

Marian Vîlciu, preot-profesor universitar-conducător de doctorat-decan timp de 11 ani la Facultatea de Teologie a Universităţii Valahia din Târgovişte, sancţionat, anul trecut, de Consiliul Naţional de Etică, pentru autoplagiat, a fost numit, patru luni mai târziu, prorector al instituţiei de învăţământ superior la care predă, relatează G4Media.

“Chestiunea autoplagiatului este discutabilă. Am dat dovadă de smerenie şi am corectat”, a declarat preotul-profesor pentru G4Media.ro. ”Au fost nişte discuţii la un moment dat despre acest subiect, dar nu am ştiut că există o decizie a Consiliului Naţional de Etică”, a spus rectorul universităţii, conferenţiar universitar Ioan Corneliu Sălişteanu, cel care l-a numit prorector pe Vîlciu.

Pe data de 23 noiembrie 2023, plenul Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) a decis, cu 20 de voturi ”pentru”, sancţionarea profesorului universitar Marian Vîlciu cu ”avertisment scris”. Cadru didactic la Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte, al cărui decan era din 2012, Vîlciu a mai fost obligat să corecteze, prin inserarea unor erate, două lucrări publicate ”cu încălcarea normelor de bună conduită academică”.

Cazul lui Vîlciu a fost soluţionat, iniţial, de către Comisia de Etică din instituţia de învăţământ superior în care acesta activează din anul 2000, numele persoanei care a făcut sesizarea, în 2021, fiind anonimizat în documentele făcute publice de către CNECSDT.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor