Sancţiune maximă pentru Dan Vîlceanu în Parlament după ce l-a bătut pe Florin Roman. Ce măsuri s-au dispus?

Dan Vîlceanu (Captura Video)
Loredana Diacu
21.05.2024

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce acesta l-a bătut pe liberalul Florin Roman chiar în clădirea Parlamentului.

Concret, deputaţii din comisia juridică au decis ca lui Vîlceanu să îi fie tăiat 50% din salariu timp de 6 luni. În plus, s-a dispus diminuarea timpului de vorbire la doar 10 secunde, în plen, timp de 3 luni. Decizia poate fi contestată, relatează Ziare.com.

Solicitarea privind sancţionarea lui Dan Vîlceanu a fost făcută de deputatul Florin Roman în şedinţa Biroului Permanent.

Comisia juridică, reunită marţi, a decis ca deputatul Dan Vîlceanu să primească sancţiunea maximă: tăierea a 50% din salariu timp de 6 luni şi diminuarea timpului de vorbire la 10 secunde, în plen, timp de 3 luni, a declarat pentru News.ro deputatul Cristina Trailă, membră în comisie.

La rândul său, deputatul PNL Florin Roman aşteaptă să îi fie eliberat certificatul medico-legal. Roman a precizat că nu va renunţa la plângerea penală împotriva fostului coleg de partid şi a adăugat că "ce exemplu am da noi societăţii româneşti, cetăţenilor, dacă am pune batista pe ţambal în astfel de situaţii?".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor