"Sângele apă nu se face!" - R. Moldova trimite o echipă de medici şi asistenţi să ajute România

Ala Nemerenco, ministrul Sănătăţii al R. Moldova
Ala Nemerenco, ministrul Sănătăţii al R. Moldova (gov.md)

Ministrul Sănătăţii din Republica Moldova, Ala Nemerenco, a anunţat că ţara sa vă trimite în România o echipă de medici şi asistenţi la Leţcani unde pe fundalul creşterii numărului de infectări cu Covid, este critic necesar personal medical. "Sângele apă nu se face”, a transmis Nemerenco.

"România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie când abia învăţam cu toţii, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Şi după, când ne cădeau colegii, au venit zeci şi zeci de camioane cu echipamente de protecţie, un ajutor de milioane de euro primit sub “ruşinosul pod”. Fiindcă sângele apă nu se face.

Apoi în iarna lui 2021, chiar înainte de înfiorătorul val din primăvară, coloane de camioane pline iarăşi cu echipamente au împânzit PMAN. Şi cel mai important gest - vaccinul salvator, peste jumătate de milion de doze. Fiindcă sângele apă nu se face.

Acum România e într-o situaţie critică. Cu indicatori mai gravi de 2 ori ca la noi. Pe un val care bate ucigător. Şi e o onoare şi o cinste pentru noi să putem răspunde la fel. Fiindcă sângele apă nu se face.

Luni trimitem la Leţcani, Iaşi o echipă din 22 medici şi asistenţi, care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular pentru care este critic necesar personal medical.

... Vaccinaţi-vă dragi oameni şi nu ne faceţi atâtea bătăi de cap. Lăsaţi-ne să muncim paşnic, nu în condiţii de război. Să construim spitale moderne, să aducem echipamente, să avem grijă de bătrâneii noştri, nu să cuplăm măşti de oxigen la buze muribunde...", a scris pe Facebook Nemerenco.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne