Sanitas anunţă grevă generală în spitale la finele lui octombrie

Nemulţumiţi de salarizarea personalului tehnic din spitale, a funcţionarilor de la direcţiile de sănătate şi a angajaţilor din medicina şcolară, reprezentanţii SANITAS anunţă grevă în spitale pe 31 octombrie.
.
. (Epoch Times România)

Federaţia Sanitas anunţă grevă generală în data de 31 octombrie, după ce negocierile cu ministrul Muncii şi cel al Sănătăţii, pe tema salariilor personalului tehnic administrativ din spitale, au eşuat, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, sindicaliştii au discutat în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas atât cu ministrul Sănătăţii cât şi cu cel al Muncii, despre categoriile care au fost exceptate de la ordonanţa privind salariile bugetarilor, respectiv despre personalul tehnico-administrativ (TESA) din spitale, funcţionarii din direcţiile de sănătate publică (DSP), angajaţii din medicină şcolară şi din creşe.

"Din păcate, a fost mai mult o discuţie tehnică în care nu au venit cu date concrete. Nu se anunţă absolut nicio rezolvare a acestor revendicări şi, ca urmare, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis un program revendicativ însoţit de mişcări de protest", a declarat Marius Sepi, prim- vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas.

În consecinţă, pe 20 septembrie sindicaliştii SANITAS vor picheta Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finanţelor, pe 4 octombrie Ministerul Sănătăţii, iar pe 11 octombrie Parlamentul României, urmând ca, în data de 19 octombrie, să aibă loc o grevă de avertisment de două ore, iar pe 31 octombrie grevă generală.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că vor avea loc şi alte discuţii cu sindicaliştii, iar ministrul Muncii a precizat că se încearcă rezolvarea problemelor financiare, însă acest lucru ţine de resursele existente.

"Orice lucruri care nu au fost încă rezolvate sunt evident avute în vedere în măsura în care, cu resursele pe care le vom avea la dispoziţie, vom putea să le rezolvăm. Din punct de vedere al salarizării, oricâte ordonanţe am da, atâta timp cât nu ne gândim în mod unitar la partea de salarizare, totdeauna vor rămâne imperfecţiuni şi, de aceea, am lansat deja o primă invitaţie pentru confederaţii săptămâna viitoare la o primă consultare pe partea de principii, care au fost deja agreate şi de Guvern. Chiar dorim să avem o anumită finalitate cu această legislaţie de salarizare unitară", a declarat Pâslaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură