Şase ambasadori moldoveni eliberaţi din funcţie. Valeriu Paşa: Scopul principal a fost rechemarea lui Gribincea din România

Toţi ambasadorii care sunt cumva conectaţi la Diacov şi alte clanuri din Partidul Democrat au rămas pe poziţii, constată activistul Valeriu Paşa.
Valeriu Paşa - activist civic de la Chişinău
Valeriu Paşa - activist civic de la Chişinău (facebook.com/Valentina Ursu)

În cadrul şedinţei de Guvern, care a avut loc miercuri, 12 februarie, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunţat că şase ambasadori ai Republicii Moldova au fost rechemaţi din funcţii.

Astfel, au fost rechemaţi: Mihai Gribincea - din România, Vitalie Rusu - din Cehia, Victor Osipov - din Austria, Veaceslav Dobândă - din Suedia, Denis Jelimalai - din China şi Ştefan Gorda - din Bulgaria.

În acest context, activistul civic Valeriu Paşa a ţinut să sublinieze că deşi Dodon a rechemat câţiva ambasadori şi va face „tam-tam că e mare curăţare”, scopul principal al remanierilor este, în mod cert, rechemarea lui Mihai Gribincea din România.

În acelaşi timp, absolut nici un ambasador numit pe criterii strict politice de PD nu a fost atins deşi preşedintele susţine că nu are alianţă cu democraţii.

„De exemplu ambasadorul - Oleg Tulea din Ungaria. O fi ”profi”. Nici pe veşnicul Serebrean nu îl trece vânt rece în Germania. Nici pe feciorul celebrului Eliferie Haruţa în Emirate nu-l paşte nimic.

Adică absolut toţi cei care sunt cumva conectaţi la Diacov şi alte clanuri din PD stau pe poziţii. Dar Dodon o să vă zică că el nu are alianţă cu PD. Fapte, nu vorbe! Cum zic cei care ”nu se află la guvernare””, a concluzionat Valeriu Paşa.

Igor Dodon a declarat marţi, în cadrul şedinţei Colegiului lărgit al Ministerului de Externe că mai mulţi ambasadori au fost numiţi anterior pe criterii politice şi au fost „porta-voce a partidelor”, în loc să promoveze interesele Republicii Moldova.