Satul englez unde poţi călători în timp intrând din casă în casă [video]

"Weald and Downland Living Museum"
"Weald and Downland Living Museum" (screenshot tramite wealddown.co.uk)

Singleton pare a fi un sat vechi, dar nu este. În mediul rural din West Sussex, Anglia, există un muzeu dedicat clădirilor istorice, acestea nefiind reproduceri, ci case reale.

Muzeul "Weald and Downland Living" expune peste 50 de clădiri istorice, începând din secolul al X-lea până în secolul al XIX-lea, toate salvate de la demolări. Fiecare clădire a fost dezmembrată cu grijă, transportată şi reconstruită precum originalul.

Există ferme, magazine, hambare, şcoli, biserici ... Clădiri englezeşti de toate vârstele şi stilurile, redecorate la fel ca pe vremuri, ca şi când timpul s-ar fi oprit când erau în toată splendorea. Este, de fapt, o călătorie în trecut, unde vedem cum trăiau oamenii când paturile (şi acoperişurile) erau făcute din paie, zidurile din piatră, iar viaţa de zi cu zi era mai mult în contact cu natura şi dictată de schimbarea anotimpurilor.

Neobişnuitul muzeu a luat naştere în 1968 pe un teren donat de poetul Edward James. Prima casă, care a ajuns în Singleton, a fost o fermă Tudor din Bough, Kent. Şi, în timp, au fost amenajate multe alte clădiri: când s-a deschis pentru prima dată publicului, în 1970, erau şapte. Astăzi există peste cincizeci şi includ chiar şi o macara din lemn, o moară de apă şi multe instrumente de lucru de epocă, precum şi 15 mii de obiecte de uz casnic, toate salvate de uitare pentru valoarea lor istorică şi culturală.

Pentru a conecta diferitele clădiri, există şapte grădini, recreate pentru a arăta tranziţia pe care zona verde a avut-o între secolul al XVI-lea şi sfârşitul secolului al XIX-lea. Fiecare zonă verde reprezintă perioada şi statutul social al casei cu care este conectată, fiecare grădină conţinând ierburile, legumele şi plantele care ar satisface nevoile întregii familii.

Imaginile extraordinare din clipurile video lansate de muzeu pe pagina sa Youtube sunt o mărturie a vremurilor trecute şi pot fi vizionate aici.