Scandalul DSK s-ar putea întoarce împotriva cameristei

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)

La New York, scandalul DSK ia o nouă întorsătură odată cu decizia cameristei care îl acuză de viol pe fostul director general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, de a-i intenta un proces civil. O strategie pe care unii experţi nu o consideră chiar în favoarea pretinsei victime, relatează miercuri RFI.

Justiţia americană are această particularitate, procesul penal este cel care dă 'greutate' unei afaceri şi nu cel civil, considerat în general ca o manevră a părţii aşa-zis vătămate de a obţine eventual nişte bani de la acuzat, pentru retragerea plângerii.

Decizia cameristei Nafissatou Diallo, de a lansa procedura civilă în scandalul DSK, înainte ca Parchetul să se pronunţe în privinţa abandonării sau continuării procedurii penale apare deci ca fiind în defavoarea ei.

Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de viol a depus o plângere civilă luni la New York şi solicită daune de o valoare nespecificată, pentru 'agresiune sadică', la care pretinde ea că a fost supusă.

Se teme oare avocatul cameristei, redutabilul Kenneth Thompson, că pe 23 august, când va avea loc viitoarea înfăţişare a lui Dominique Strauss-Kahn în faţa justiţiei, aceasta ar putea decide abandonarea procedurii, din lipsă de probe suficiente la dosar şi mai ales în contextul în care victima apare mai puţin credibilă din punct de vedere moral?

S-ar putea, într-adevăr, ca lucrurile să se aranjeze până la urmă în scandalul DSK, în schimbul câtorva milioane de dolari, dacă procesul penal nu va mai avea loc, iar Dominique Strauss-Kahn va dori să scape cât mai repede de cel civil.

Indiferent de scenariul care se va concretiza, evident în acest moment este faptul că scandalul DSK nu mai provoacă frisoare mediatice mondiale. Alte evenimente, mult mai grave, precum spectrul recesiunii şi scăderea ratingului american ocupă acum primele pagini ale ziarelor.

Cea mai mare pedeapsă pentru Dominique Strauss Kahn, care a fost un strălucit om politic înainte de a-şi rata total cariera în contextul acestei acuzaţii de viol, este de fapt aceea de a fi total dat uitării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe