Scandalul Hexi Pharma. Război între Sebastian Ghiţă şi Sorina Matei

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Deputatul Sebastian Ghiţă, membru al Comisiei de Control susţine că jurnalista Sorina Matei este folosită într-un război între generali, situaţie care ar trebui analizată de comisia parlamentară de control a SRI. Mai mult, Sorina Matei (fostă angajată a lui Ghiţă, la România TV) este cunoscută în redacţii ca "un agent de influenţă a serviciilor", adaugă deputatul.

"Cred că deja trebuie să cerem întrunirea comisiei SRI şi pentru a discuta despre jocurile din serviciile de informaţii din România. Sorina Matei este cunoscută în toate redacţiile ca fiind un agent de influenţă al serviciilor. (...) Dacă astăzi este folosită la jocuri de putere din interiorul serviciilor sau dintre servicii, atunci asta poate deveni o problemă de competenţa comisiei. Eu cred că ea este folosită la răzbunări interne între generali şi în mod greşit atrage SRI în scandalul Hexi Pharma”, a declarat Sebastian Ghiţă, membru în comisia de control a SRI, pentru stiripesurse.ro.

Afirmaţiile lui Ghiţă vin în contextul în care, pe fundalul scandalului Hexi Pharma, jurnalista a adresat două întrebări publice despre reacţiile SRI în problema dezinfectanţilor, respectiv.

1. De ce credeţi că, deşi au trecut aproape trei săptămâni de la scandal, nici până acum SRI nu a fost audiat în comisia parlamentară de control să spună ce ştia exact şi pe cine precis a informat în legătură cu Hexi Pharma, firmă care a avut contracte directe fără licitaţie, pe bani publici, inclusiv cu SRI?

2. De ce credeţi că până acum SRI nu a declasificat cele "circa 100 de informări către beneficiarii legali" pe cazul Hexi Pharma, dacă acestea au existat?

Imediat după atacul lui Ghiţă, Sorina Matei a reacţionat, susţinând că deputatul, altminteri titular al mai multor doare penale, e deranjat de investigaţiile sale jurnalistice.

"Nu este nici prima, nici ultima oară probabil când inculpatul, trimisul în judecată şi cercetatul penal pentru 12 infracţiuni de corupţie în patru dosare penale, Ghiţă Sebastian Aurelian, în acelaşi timp şi membru al comisiei parlamentare de control asupra SRI mă atacă public.

În ultimii trei ani o face în mod constant, deranjat de investigaţiile jurnalistice pe care le realizez.

Ceea ce mi se pare mai grav este faptul că inculpatul, trimisul în judecată şi cercetatul penal în patru dosare penale, Ghiţă Sebastian Aurelian, pare a fi întotdeauna profund răvăşit dacă cineva pune întrebări legitime despre SRI, cum este acum, în cazul Hexi Pharma, transformându-se într-un purtător de cuvânt neoficial în ultimii ani şi un iute apărător din oficiu, deşi chiar inculpatul se află printre cei care controlează parlamentar SRI.

Ca exemplificare, redau chiar din reacţia rapidă oferită de incuplatul pentru fapte de corupţie al comisiei SRI, Ghiţă Sebastian Aurelian pentru stiripesurse.ro: “Ofiţerii din SRI îşi fac datoria şi informează despre diverse situaţii grave din societate. Informările SRI au mai multe sau mai puţine informaţii dar nu poţi să ceri SRI să se substituie celorlalte instituţii.”, scrie, pe Facebook, Sorina Matei.

Mai amintim în context că fostul preşedinte, Traian Băsescu susţine că, deşi nu poate să dovedească asta, Ghiţă şi Ponta au fost ofiţeri acoperiţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne