Scandalul Qatar muşcă din nou. Michel Platini a fost reţinut

Fostul internaţional francez suspectat că a primit bani pentru a favoriza desfăşurarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 în Qatar, a fost reţinut, marţi, pentru audieri, de politia franceză la Nanterre.
Preşedintele UEFA Michel Platini
Preşedintele UEFA Michel Platini (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, suspendat patru ani de zile de către Tribunalul de Arbitraj al Sportului din orice activitate legată de fotbal pentru violarea codului de etică al forului mondial, sancţiune ce se termină în luna octombrie a acestui an, a fost reţinut de poliţia franceză, marţi dimineaţă, conform unui articol din The Independent.

Acesta a fost convocat pentru audieri ca martor, într-un dosar cu privire la drepturile de organizare ale Cupei Mondiale din 2022, de către Oficiul central de luptă contra corupţiei şi infracţiunilor financiare şi fiscale (OCLCIFF). Fostul mare fotbalist este acuzat că ar fi primit bani pentru a favoriza găzduirea turneului final din 2022 în Qatar.

În 2 decembrie 2010, FIFA a hotărât ca în 2022 Campionatul Mondial de Fotbal să aibă loc în Qatar, preşedintele forului internaţional de atunci Sepp Blatter, declarând că Germania şi Franţa 'au aplicat presiuni în cadrul procesului de votare în urma căruia Qatarului i-a fost acordat dreptul de a găzdui Campionatul Mondial de Fotbal din 2022'.

După această decizie extrem de controversată, Qatar a devenit prima ţară arabă care urma să organizeze un turneu final internaţional.

Ediţia din 2022 va fi de altfel prima din istoria Cupei Mondiale care se va disputa iarna. Temperaturile ridicate din Qatar pe timpul verii fac imposibilă găzduirea turneului în anotimpul cald.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport