Scandalul Vanghelie ia amploare: "Mă duc să vorbesc cu Rareş, să se ducă la Iohannis"

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Scandalul urmăririi penale a lui Marian Vanghelie capătă o amploare de nebănuit. Potrivit unei interceptări DNA, publicate de evz.ro, edilul sectorului 5 a fost înregistrat în timp ce susţinea că poate interveni inclusiv la nivel de preşedintele Iohannis, care ar avea nevoie de el ca să îşi facă majoritatea la Senat.

Din stenogramele publicate de evz.ro, reiese că Vanghelie a încercat să determine un martor, respectiv pe Carla Dinu, pe numele căreia avea două vile, să dea la parchet o mărturie care să-i fie favorabilă şi să nu declare despre aranjamentele sale cu milionarul Marin Dumitru (cel care i-a dat mită primarului n.r.).

În cadrul discuţiilor cu Dinu, Vanghelie a afirmat că ţine relaţia cu Iohannis prin realizatorul TV, Rareş Bogdan şi că poate influenţa oameni din justiţie:

"Vanghelie: Deci, eu ştiu toate fazele. Deci, nu trebuie să... să discutăm! Discutăm numai la ureche, aşa! Şi eu... Poţi să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină... Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre' să recunosc: ”Da, domn'e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.” Şi dacă vrei... Da' spune-mi adevărul! Pentru că mă poţi ajuta! E păcat de Dumnezeu aşa să... pentru că te sperii... că nu te ajuţi nici pe tine, nici pe mine, înţelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareş, să se ducă mâine dimineaţă, la prima oră, la Iohannis, înţelegi? Că eu am o... ţin relaţia prin Rareş Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să facă majoritatea la Senat.

Carla Dinu: Am înţeles!

Vanghelie: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să ştiu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu ştiu bine şi cum fac ăştia cu jocurile, înţelegi? Eu, după ce termin cu tine şi cu avocaţii, mă duc la... mă duc şi mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la Iohannis acasă. Deci, eu o să încerc să opresc căcatul ăsta, da' problema... am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu ştiu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo şi hai, să vedem cum o întoarcem cu avocaţii! Mă gândesc, că nu-s nebun şi tu eşti deşteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ţi-a zis să faci? Şi cu mine ce să faci şi dacă vii la mine şi nu ştiu ce şi după aia eu îţi... discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu ştiu ce, nu ştiu... Mă, ce scrii tu, asta, nu ştie nimeni, decât noi doi, dă-o naibii! Spune-mi, nu ţi-au zis să mă... vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! ... în, în tine stă, în tine stă pentru... Tu... dacă te ţii bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva.

Vanghelie: Nu ştiu ... încredere în mine.

Carla Dinu: Sunt speriată, nu mai ştiu.

Vanghelie: Eu îţi dau avocat, îţi dau aia... mă ocup de tot. ”Eu una dacă eu nu pot să ies n-am nicio problemă.” Ei, cred că, pe bătăliile astea politice, vor să ajungă la mine. Eu, una, eu sunt şi în to... am o grămadă de relaţii, am tot. Dar dacă m-ai mă ia şi pe mine şi mă încurcă. Ai înţeles?

Carla Dinu: Am înţeles!

Vanghelie: Eu pot să chem în seara asta, chem şapte-opt inşi din justiţie şi vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei."

Rareş Bogdan: "M-am trezit într-un film SF"

Realizatorul TV neagă că declaraţiile lui Vanghelie s-ar fundamenta pe ceva real:

"M-am trezit într-un film SF. Nu ştiu de ce procurorul de caz mă consideră relevant să apar în acest caz şi de ce este relevant pentru un caz, ca ăsta, numele lui Iohannis. Nu m-am mai întâlnit cu Klaus Iohannis de la emisiunea din 25 ianuarie. Telefonul meu este ascultat, pot să îmi scoată toate convorbirile să vadă. Nu îi ştiu e-mailul lui Klaus Iohannis (...) Mi-am asumat că am fost un jurnalist pro-Iohannis. De construire de majorităţi nu mă ocup eu, chiar dacă mi-aş dori ca Guvernul Ponta să cadă, nu mă ocup de asta. Nu e treaba mea să fac majorităţi. Marian Vanghelie e un personaj, e un lăudăros simpatic, un fanfaronar. De ce a folosit numele meu, nu ştiu. Când va fi mai puţin grav, la un ceai, o să îl întreb: 'Măi Mariane, de ce m-ai băgat pe mine?'. Unu la mână, eu nu mă trezesc niciodată înainte de ora 10, nu ies înainte de ora 11 din casă. De ce să mă duc eu la Iohannis? Nu mă duc. Ce treaba am eu cu Iohannis?", a declarat Rareş Bogdan.

Realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a mai afirmat că această situaţie "i-a creat o problemă lui Klaus Iohannis" şi nu lui şi a opinat că este foarte grav că numele preşedintelui României a fost introdus într-un astfel de caz.

Nu înţeleg de ce a făcut-o procurorul (...) Eu îmi câştig notorietate cu asta, dar mă deranjează că a introdus numele preşedintelui României. Poate are o justificare procurorul. Aş vrea să mă întâlnesc cu procurorul să îl întreb ce a gândit (..) Vreau să mă adresez doamnei Kovesi şi vreau să mă adresez procurorului de la Secţia 1 şi procurorului de caz să mă primească, să stau de vorbă cu dânşii, să îl întreb pe procuror cu respect, cu drag: "eu în ultimii doi ani de zile am vorbit de direcţia asta, cred că faceţi o treabă bună, dar de ce mă băgaţi în treaba asta?". Care e relevanţa, în caz, a faptului că Vanghelie s-a lăudat la o fătucă, spunându-i "vorbesc eu cu Rareş Bogdan" pentru că e perceput ca jurnalistul de Prime Time, cel mai cunoscut, cel mai apropiat de mişcarea Klaus Iohannis preşedinte. Poate omul nici nu a vrut şi nu a realizat că îmi creează mie o problemă. Mie nu mi-a creat vreo problemă, dar i-a creat o problemă lui Klaus Iohannis", a declarat Rareş Bogdan, potrivit Realitatea TV.

Dosarul lui Vanghelie

Reamintim că Marian Vanghelie, actualmente arestat preventiv este acuzat de spălare de bani, luare de mită şi abuz în serviciu.

Potrivit DNA, din 2007 şi până în prezent, Vanghelie l-ar fi ajutat pe Dumitru Marin să obţină, pentru societăţile pe care acesta le controlează, numeroase contracte de lucrări publice, a căror valoare totală este estimată la 2 miliarde de lei.

În schimbul atribuirii acestor contracte şi a plăţii contractelor de execuţie de lucrări publice, primarul sectorului 5 ar fi perceput un comision de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate. "Comisionul" era plătit de către Dumitru Marian prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, se arată în ordonanţa de reţinere a lui Marian Vanghelie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne