Scenariu discutat în PNL | Tandemul Motreanu preşedinte - Bolojan preşedinte executiv [Europa Liberă]

Ilie Bolojan
Ilie Bolojan (Facebook)

Liberalii din mai multe organizaţii indecise au discutat varianta apariţiei unui al treilea candidat pentru şefia PNL. Intenţia lor este de a opri războiul între Ludovic Orban şi Florin Cîţu care, susţin ei, ar putea duce la scindarea partidului, scrie jurnalistul Cristian Andrei de la Europa Liberă.

În discuţiile informale din ultimele zile, a existat o propunere ca Ilie Bolojan să îşi anunţe candidatura pentru funcţia de preşedinte PNL.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a refuzat propunerea venită din partea colegilor de partid, dar le-a transmis că poate veni într-o echipă ca preşedinte executiv. Bolojan şi-a motivat refuzul prin faptul că nu este conectat permanent la Parlament şi acţiunile din Bucureşti, deoarece îşi desfăşoară activitatea la Oradea. El a dat exemplul unei situaţii în care este sunat de presa din Bucureşti să dea explicaţii pentru o lege în care PNL e implicat, iar el nu este informat.

Bolojan şi-ar dori, potrivit surselor citate, să îşi rezerve rolul de persoană care poate construi partidul, să ţină legătura cu organizaţiile şi să se ocupe intens de zona politicilor din administraţie.

Europarlamentarului Dan Motreanu i s-a propus să intre într-un tandem cu Ilie Bolojan. Motreanu ar putea să încerce să obţină funcţia de preşedinte PNL, iar Bolojan pe cea de preşedinte executiv. Cei doi nu şi-au exprimat, până în acest moment, preferinţa pentru Ludovic Orban sau Florin Cîţu.

Discuţia a avansat şi s-a discutat care ar fi abordarea faţă de cei doi candidaţi aflaţi în cursă în prezent. Mesajul noii echipe ar fi unul de pace în PNL şi păstrare a status-quo-ului. Lui Florin Cîţu i s-ar da garanţii că îşi păstrează funcţia de premier, iar lui Ludovic Orban că nu o să fie schimbat din funcţia de preşedinte al Camerei.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne