Schi alpin: Anna Swenn Larsson a câştigat cel mai deschis slalom al sezonului la Grandvalira [video]

Suedeza profită de absenţa lui Shiffrin şi Vlhova şi obţine a doua victorie din carieră pe pârtia Avet.
Anna Swenn Larsson
Anna Swenn Larsson (screenshot via Youtube)

Anna Swenn Larsson a fost cea mai rapidă în slalomul de Cupă Mondială de la Soldeu (Andorra). Lupta dintre Shiffrin şi Vlhova a rămas în aşteptare din cauza absenţei americancei şi slovacei, ambele fiind accidentate. În lipsa celor două mari dominatoare, au apărut în scenă schioare precum germanca Lena Durr, a treia în această luptă a aleşilor.

Suedeza Anna Swenn Larsson a dominat prima coborâre şi a rezistat atacului croatei Ljutic pe a doua coborâre şi a obţinut al doilea titlu al carierei. Cea de-a noua în clasamentul general a luat onorurile la Cupa Mondială de la Soldeu, făcând un salt în clasamentul general până pe locul şase.

Într-o primă manşă foarte exigentă, pista fiind foarte rapidă, doar 43 dintre cele 60 de schioare care au luat startul au terminat cursa. Suedeza Swenn Larsson şi americanca Moltzan au fost cele mai rapide, iar germanca Durr s-a clasat pe locul cinci, având şansa să reducă diferenţa faţă de cele două mari absente în etapa a doua.

A doua manşă a fost marcată de căderea franţuzoaicei Chiara Pogneaux. Ea a pornit de pe locul 30, deschizând cursa după ce a terminat ultima în prima manşă. Profitând de transformarea pistei, franţuzoaica s-a menţinut în frunte până la coborârea Katharinei Liensberger, care fusese a noua în prima manşă, relatează publicaţia Marca.