Schimb inedit de replici între Barna şi Paleologu

Dezbatere electorală la Europa FM, 7 noiembrie 2019
Dezbatere electorală la Europa FM, 7 noiembrie 2019 (Screenshot)

Postul de radio Europa FM a găzduit, joi seara, o dezbatere electorală între prezidenţiabilii Dan Barna de la USR, Theodor Paleologu (PMP) şi Kelemen Hunor, UDMR. Dezbaterea, transmisă în direct pe Facebook, a fost moderată de jurnalistul Moise Guran.

Spre sfârşitul dezbaterii, Dan Barna şi Paleologu au avut un schimb inedit de replici:

Barna: Cu cine veţi vota în turul doi?

Paleologu: Cu mine, evident!

Barna: Întrebam serios.

Paleologu: Serios, foarte serios!

Barna: Dacă nu ajungeţi în turul 2 cu cine veţi vota?

Paleologu: E o ipoteză pe care nu o iau în calcul, domnule Barna. Dumneavoastră acreditaţi ideea că sunteţi cumva desemnat prin drept divin ca fiind finalist cu domnul Iohannis. Nimic nu e mai puţin sigur domnule Barna şi nu se pune această problemă deocamdată. Să vedem ce vor decide cetăţenii pe 10 noiembrie şi după aia vă voi răspunde.

Barna: Am înţeles. Doar întrebam, lăsându-le cetăţenilor libertatea pe care o au de a alege cu cine vor fi în turul doi, în această ipoteză eram curios cu cine veţi vota în turul 2.

Paleologu: Evocaţi toate variantele, de la Iohannis-Diaconu, Diaconu-Dăncilă, Dăncilă-Paleologu, Paleologu-Barna.

Moise Guran: Între Iohannis şi Dan Barna cu cine veţi vota?

Paleologu: Cred că este o ipoteză fantezistă şi domnul Barna vrea să acrediteze ideea că un tur 2 fără PSD înseamnă automat Dan Barna. Aşa ceva nu e just. [...] De când am drept de vot, întotdeauna am votat împotriva FSN, PDSR, PSD etc. Linia mea clar antipesedistă e veche de tot, eu nu sunt un om nou, de 30 de ani am această opţiune foarte clară anti-PSD.