Scutaru solicită organizarea unei dezbateri în plen cu ”participarea obligatorie” a lui Ponta

George Scutaru, deputat PNL
George Scutaru, deputat PNL (Epoch Times România)

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a anunţat luni că liberalii au solicitat în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor organizarea unei dezbateri în plen cu ”participarea obligatorie a premierului privind modul ruşinos şi umilitor” în care a fost organizat votul în străinătate.

”Organizarea dezastruoasă a votului în diaspora nu trebuie ascunsă sub preş de Guvernul Ponta. În consecinţă, grupul liberal a depus astăzi după-amiază o solicitare către Biroul Permanent prin care solicită o dezbatere în plenul Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare cu participarea obligatorie a prim-ministrului privind modul ruşinos şi umilitor pentru români în care a fost organizat votul în străinătate”, a declarat Scutaru.

Solicitarea lui Scutaru survine după organizarea dezastruoasă a alegerilor în secţiile din străinătate, acolo unde mii de persoane au aşteptat ore în şir la rând încercând să voteze.

Liderul PNL consideră că Victor Ponta trebuie să explice în plenul Parlamentului despre "încălcarea drepturilor fundamentale a miilor de cetăţeni români care nu au putut să voteze pe 2 ori pe 16 noiembrie. Ponta va trebui să prezinte vinovaţii şi măsurile care se impun”, a declarat Scutaru.

Modul în care au fost organizate alegerile în străinătate a fost denunţat atât de românii de acasă, de cei din Diasporă, cât şi de mai mulţi oficiali internaţionali. Pentru aceste probleme, lideri ai fostei opoziţii, precum Vasile Blaga, Monica Macovei şi Ludovic Orban, i-au cerut direct premierului să-şi dea demisia din Guvern.