Scutea, Bologa şi Pâţu s-au înscris pentru un nou mandat la şefia marilor Parchete

Gabriela Scutea
Gabriela Scutea (mpublic.ro)

Procurorul general Gabriela Scutea s-a înscris în cursă pentru un nou mandat de 3 ani la şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Anunţul a fost făcut pe LinkedIn chiar de ea, scrie G4Media.

Scutea a postat un scurt mesaj în limba engleză şi prima pagină a proiectului de management.

„Este timpul pentru un nou proiect managerial. Este dificil să fii manager în funcţie şi să abordezi ca un outsider nevoia de dezvoltare a organizaţiei”, a scris Gabriela Scutea pe LinkedIn în limba engleză. Ea a fost numită în funcţie în urmă cu 3 ani. În mandatul ei de până acum, procurorii militari au reluat ancheta în dosarul 10 August şi au retrimis în instanţă dosarul Revoluţiei.

Şi şeful DNA, Crin Bologa, s-a înscris pentru un nou mandat de 3 ani la şefia insituţiei anti-corupţie, a confirmat chiar acesta pentru G4Media.ro. La acelaşi post va candida şi procurorul Marius Voineag, actual adjunct al Secţiei pentru urmărire penală şi criminalistică din Parchetul general şi fost şef al Serviciului de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare din cadrul DIICOT. Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vîntu şi ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultra Pro Computers, dosarul manipulării pieţei de capital privindu-l pe fostul şef al SIF Banat Dragoş Bîlteanu, iar la PG a instrumentat dosare de contrabandă şi obţinere ilegală de fonduri.

Procurorul Voineag a scris în declaraţia sa de avere că a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez.

Şi actuala şefă interimară a DIICOT, Oana Pâţu, s-a înscris în cursă pentru un nou mandat la şefia instituţiei, potrivit declaraţiei sale pentru G4Media.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia DNA şi a PG expiră luni, 6 februarie, la ora 12. Mâine la ora 12 expiră şi termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia DIICOT.