Se împlinesc 115 ani de când strănepotul lui Napoleon a înfiinţat FBI-ului

Sigla Biroului Federal de Investigaţii
Sigla Biroului Federal de Investigaţii (Mark Wilson / Getty Images)

Cea mai puternică agenţie guvernamentală de investigaţie din lume, a fost fondată în urmă cu 115 ani, pe 26 iulie 1908, de un strănepot al împăratului Napoleon.

În ADN-ul familiei Bonaparte era scris ca fiii săi să facă lucruri mari. Ştim cu toţii de ce a fost capabil Napoleon. Un altul Bonaparte, strănepot al Împăratului, Charles Joseph Bonaparte care s-a născut în Baltimore în 1851, a fost omul care a creat Biroul Federal de Investigaţii, pe 26 iulie 1908, deşi la momentul respectiv Biroul nu avea încă acest nume, relatează vineri Il Journal.

În realitate, atunci când Bonaparte, ministru de Justiţie al Statelor Unite s-a apucat de crearea unei echipe de agenţi speciali de combatere a criminalităţii, a creat Biroul Examinatorului Şef, apoi numit Biroul de Investigaţii şi apoi Biroul de investigaţie al Statelor Unite.

Doar în anul 1935 a luat numele actual de FBI, atunci când la conducerea sa a fost numit J. Edgar Hoover şi pe care l-a condus timp de 46 de ani. Sub conducerea sa a făcut ca "Biroul" să devină o maşină puternică de anchetă, spionaj şi teamă în unele cazuri.

Printre succesele FBI-ului în perioada anilor treizeci, se numără John Dillinger, Baby Face Nelson, Ma Barker Kate, Alvin George Karpis şi Machine Gun Kelly.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe