Se întâmplă în România: Şeful Jandarmeriei a dat în judecată Jandarmeria

Bogdan Enescu, şeful Jandarmeriei,​​​​​​
Bogdan Enescu, şeful Jandarmeriei,​​​​​​ (Youtube - screenshot)

Jandarmeria este zguduită de un nou scandal. Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, personaj care, reamintim, este acuzat de DNA că şi-ar fi aprobat singur efectuarea şi plata a aproape 900 de ore suplimentare, a dat în judecată, mai nou, instituţia pe care o conduce, relatează Realitatea.

Acţiunea în instanţă are ca motivaţie... banii. Mai exact, Enescu a fost acuzat că a decontat ilegal bani pentru un curs, motiv pentru care instituţia i-ar fi luat înapoi, iar acum şeful Jandarmeriei dă instituţia în judecată.

Surse citate de Realitatea PLUS susţin că Bogdan Enescu ar fi mers la un curs de calificare de nivel înalt, fără să fie trimis de instituţie. Potrivit acestora, ar fi vorba de un curs de Consolidare Politici de Securitate Naţională care a durat două săptămâni. Enescu a decontat cheltuielile din banii instituţiei şi când Jandarmeria i-a oprit banii, acesta i-a dat în judecată.

"Este vorba despre o chestiune administrativă pentru îndreptarea unor erori. Doar instanţa civilă poate remedia erorile", a declarat Enescu pentru Realitatea.

Reamintim că şeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, şi foştii şefi, colonelul Ionuţ Cătălin Sindile şi generalul Constantin Florea, au fost puşi sub urmărire penală de DNA fiind acuzaţi că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul MAI. Prejudiciul cauzat de aceştia s-ar ridica la peste 80.000 de lei.

Doar în cazul şefului Jandarmeriei, Bogdan Enescu, prejudiciul se ridică la peste 40.000 de lei. El şi-ar fi aprobat singur efectuarea şi plata a aproape 900 de ore suplimentare, fără acordul şefului ierarhic superior, adică al chestorului Bogdan Despescu. Cât despre Sindile, acesta a fost plătit pentru ”orele suplimentare” efectuate inclusiv în seara zilei de 10 august 2018, când jandarmii coordonaţi şi de el au gazat şi bătut chiar şi protestatarii paşnici de la mitingul Diasporei.

Demersul procurorilor anticorupţie vine în condiţiile în care, în iulie, Direcţia Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR) şi apoi a sesizat DNA. Enescu şi colegii săi de dosar au fost puşi sub urmărire penală pentru infracţiunea de uzurpare a funcţiei din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancţionarea faptelor de corupţie. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne