Se tulbură apele la Kremlin. Kadîrov, atac prin ricoşeu la Şoigu

Ramzan Kadîrov
Ramzan Kadîrov (Inside Ukraina)

Nemulţumit de înfrângerea trupelor ruseşti la Liman - bastion strategic al armatei ruse - proverbialul aliat al lui Vladimir Putin, Ramzan Kadîrov, a lansat un atac direct la adresa modului în care a gestionat Ministerul Apărării, condus de Serghei Şoigu, războiul din Ucraina.

Mai exact, Kadîrov a criticat retragerea trupelor ruse de la Liman şi a transmis că generalul colonel Alexandr Lapin este responsabil pentru înfrângerea trupelor ruse în acest sector al frontului.

Kadîrov a reamintit că, în iunie, Lapin a primit titlul de Erou al Rusiei pentru cucerirea oraşului Lisiceansk, deşi, potrivit lui Kadîrov, "de facto, el nu a fost acolo sau în apropiere". De asemenea, el l-a numit pe Lapin un "om fără talent", care este "acoperit de sus de către liderii Statului Major General".

Liderul cecen a criticat pe larg politicile de personal ale Ministerului rus al Apărării (a folosit cuvântul "nepotism") şi şi-a exprimat, de asemenea, nemulţumirea cu privire la cursul evenimentelor din zona de luptă.

"După părerea mea personală, trebuie să luăm măsuri mai serioase, până la declararea legii marţiale în teritoriile ocupate şi utilizarea armelor nucleare cu randament redus", a declarat Kadîrov, adăugând că "nu este necesar să luăm fiecare decizie cu ochii pe societatea vest-americană - aceasta a spus şi a făcut deja multe împotriva noastră".

Kadîrov şi-a publicat mesajul acuzator pe Telegram aproape imediat după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat oficial abandonarea Krasnîi Liman.

Potrivit şefului Ceceniei, Alexandr Lapin a comandat apărarea sectorului Krasnîi Liman al frontului. Ramzan Kadîrov susţine că general-colonelul "a pus luptători mobilizaţi din Republica Populară Luhansk şi din alte unităţi pe toate frontierele din direcţia Liman, dar nu le-a asigurat comunicaţiile necesare, interacţiunea şi aprovizionarea cu muniţie".

"Cu două săptămâni în urmă, dragul meu frate Apti Alaudinov mi-a raportat personal că luptătorii noştri ar putea deveni o ţintă uşoară. La rândul meu, l-am informat pe Valeri Gherasimov, şeful Statului Major General al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, despre acest pericol. Dar generalul m-a asigurat că nu are îndoieli cu privire la talentul de lider al lui Lapin şi că nu crede că o retragere este posibilă în Krasnîi Liman şi în împrejurimi", a scris Ramzan Kadîrov.

Potrivit acestuia, în urmă cu o săptămână, Alexandr Lapin şi-a mutat cartierul general la Starobilsk şi a plecat la Luhansk. "Cum poţi gestiona rapid unităţile, fiind la 150 km de ele? Din cauza lipsei de logistică militară elementară, astăzi am părăsit mai multe aşezări şi o bucată mare de teritoriu", a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe