Sebastian Ghiţă, dat în urmărire naţională

Înalta Curte a decis arestarea în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă, client fidel al procurorilor anticorupţie.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

UPDATE. Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost dat în urmărire naţională după ce a fost emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său.

"Poliţia Română a primit un mandat de arestare preventivă emis de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe numele inculpatului Sebastian Aurelian Ghiţă, poliţiştii efectuând activităţi pentru punerea în executare a acestuia.

Conform Codului de procedură penală, pentru localizarea şi prinderea inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian a fost dispusă darea în urmărire a acestuia, activitate ce se desfăşoară de poliţişti, sub supravegherea procurorului competent", a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.

* * *

Dispărut de zile bune, fostul deputat Sebastian Ghiţă s-a ales cu un mandat de arestare în lipsă pe numele său, decizie luată joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a înlocuit astfel măsura controlului judiciar pe cauţiune instituită de procurori în dosarul Ponta-Blair.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie.

Ultima oară când autorităţile l-au văzut pe Sebastian Ghiţă a fost pe 19 decembrie, când acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru măsura controlului judiciar. Câteva ore mai târziu, Sebastian Ghiţă a dispărut de sub filajul poliţiştilor.

Pe 21 decembrie, când fostul deputat a fost citat să se prezinte la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, au apărut doar avocaţii săi care nu ştiau unde este.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne