Secretarul General al NATO: Toată lumea trebuie să respecte alegerea poporului moldovean



Jens Stoltenberg, noul Secretar General al NATO începând cu 1 octombrie 2014.
Jens Stoltenberg, noul Secretar General al NATO începând cu 1 octombrie 2014. (TERJE BENDIKSBY / AFP / GettyImages)

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis, luni, un mesaj de felicitare poporului moldovean pentru organizarea scrutinului parlamentar, adăugând că opţiunea acestuia trebuie respectată de toată lumea, relatează Timpul.md.

Jens Stoltenberg a subliniat că opţiunea din cadrul alegerilor parlamentare este a poporului moldovean iar aceasta trebuie respectată de toată lumea.

”Felicit poporul din Republica Moldova pentru scrutinul parlamentar, organizat, în linii mari, cu respectarea standardelor europene. Poporul moldovean a făcut alegerea şi toată lumea trebuie să o respecte”, a declarat Stoltenberg.

De asemenea, secretarul general a reafirmat importanţa pe care o are Republica Moldova ca partener al Alianţei Nord Atlantice şi a adăugat că aşteaptă să colaboreze cu noile autorităţi de la Chişinău.

”Republica Moldova este un partener valoros al Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv un contribuabil la misiunea din Kosovo. Vom continua cooperarea cu Republica Moldova în cadrul Planului de acţiune al parteneriatului individual şi aşteptăm să colaborăm cu noile autorităţi în sensul noilor iniţiative de parteneriat lansate cu ocazia summitului desfăşurat în septembrie în Ţara Galilor”, a precizat Stoltenberg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe