Secretele sanatatii

.
. (photos.com)

Digestia reprezinta un aspect important al sanatatii. Multe boli sunt asociate cu incapacitatea organismului de a digera mancarea. Chiar si asa-numitele alimentele naturale sunt cultivate folosind substante chimice, pesticide si hormoni. Persoanele care sufera de obezitate sunt mai predispuse la anumite boli. Aportul alimentar excesiv duce la incapacitatea de a digera produsele alimentare consumate, care in cele din urma se soldeaza cu oboseala si constipatie. Daca o astfel de situatie dureaza prea mult timp, este posibil sa apara maladii serioase, cum ar fi cancerul intestinal.

Mesele cotidiene trebuie sa fie moderate si sa includa multe fructe si legume proaspete. Este important sa se evite consumul alimentelor inainte de culcare, deoarece aceasta este perioada in care organismul trebuie nu sa digere ci sa se odihneasca. Este important sa se combine alimentele in mod corespunzator: cum ar fi pepenele galben si pepenele verde, pentru ca necesita timp egal pentru digestie. Insa, pepenele verde si bananele – sunt produse diferite si, prin urmare, trebuie sa fie consumate separat.

Parvenirea enzimelor digestive impreuna cu alimentele permit organismului sa digereze mai usor. In saliva omului exista enzime (fermenti) care ajuta la digerarea alimentelor, de aceea este important sa se consume mincarea foarte lent, mestecind bine. Daca nu ai timp sa stai linistit si sa mananci, atunci poti manca lucrind la computer. Chiar daca aceasta varianta nu reprezinta cea mai buna optiune, insa in acest caz, iti permiti sa mananci incet si in acelasi timp sa lucrezi. Desigur, nu vorbim despre o activitate cu o incarcatura emotionala mare, in astfel de caz, fiind mai bine sa se ia o pauza.

Atunci cand mancam, este important sa se mestece bine alimentele, prin urmare, stomacul va trebui sa lucreze mai putin, iar corpul va avea mai multa energie.

Alimentele optime care trebuie sa prevaleze intr-un regim alimentar sanatos sunt legumele proaspete, fructele, nucile si cerealele incoltite. Acesta ar trebui sa mai includa si legume, cereale, produse lactate si alimente de origine animala. Insa, totusi, o atentie sporita ar trebui acordata fructelor, legumelor proaspete si cerealelor incoltite.

Un aspect important al sanatatii - este prezenta in alimentatie a probioticelor. Chiar daca o persoana mananca ceva daunator, cu un continut normal al florei intestinale benefice, organismul poate preveni intoxicatia si poate sa se purifice. Daca sunt prea multe bacterii daunatoare, flora patogena sau micotica poate sa se dezvolte in exces.

Al doilea aspect - este eliminarea (sau diminuarea) din regimul alimentar a produselor care contribuie la procesul de fermentatie. Zaharul (in special in combinatie cu grasimi) este fermentat mai rapid decat toate celelalte produse. Nu este vorba doar de zaharul rafinat obisnuit, se are in vedere si fructele hibride din ziua de azi, care contin mai mult zahar decat omologii lor naturali.

Somnul este, de asemenea, important pentru sanatate. Multi oameni subestimeaza importanta somnului. In timpul somnului corpul nostru recupereaza, se purifica si se odihneste. Somnul – este unul dintre principalele aspecte ale sanatatii. Insa, daca practicati regulat meditatia, sau qigong, veti observa ca veti dori sa dormiti mai putin, pentru ca datorita acestor practici organismul se purifica si se odihneste.

O sanatate fizica 100% nu poate exista fara o sanatate emotionala si spirituala. Cit de sanatoasa ar fi alimentatia noastra si orice stil de viata sanatos am duce, daca in suflet nu exista calmitate si puritate, fiziologia noastra va fi afectata. De ce? Pentru ca materia si spiritul sunt una. Oamenii de stiinta au demonstrat ca gindurile noastre influenteaza organismul si starea sanatatii. Este important sa ne monitorizam gandurile, sa incercam sa fim oameni mai buni, sa eliminam viciile acumulate de-a lungul anilor si atunci cind vom avea un corp si spirit sanatos, doar atunci vom obtine o sanatate adevarata.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură